Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΑ Νο7





μυστικό
Για να σβήσετε την κάψα που σας δημιούργησε μια καυτερή πιπεριά, πιείτε λίγο γάλα και όχι νερό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος δεσμεύουν την καυτερή δράση της πιπεριάς.
μυστικό
Για να ξεπικρίσουν οι μελιτζάνες, αφήστε τες 1 ώρα περίπου μέσα σε αλατόνερο.

Το ξέρατε ότι...
Αν αμέσως μόλις τηγανίσετε τις μελιτζάνες τις στραγγίξετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, θα είναι πιο ελαφριές και με λιγότερες θερμίδες.

Πιπεριές chilies
Όσο περισσότερο τις αφήνετε στην κατσαρόλα, τόσο πιο καυτερή γεύση θα έχουν. Συνήθως, οι πιο μικρές είναι και οι πιο καυτερές.

Για πιο νόστιμο μπιφτέκι:
Χρησιμοποιήστε ψωμί για τοστ, φρυγανισμένο και ελαφρά καψαλισμένο από τη φρυγανιέρα. Ραντίστε το με λίγο νερό, φροντίζοντας να μη μουλιάσει.

μυστικό
Τα λεμόνια και τα πορτοκάλια σας μπορούν να βγάλουν ποολύ περισσότερο χυμό αν τα κυλήσετε πιέζοντάς τα σε σκληρή επιφάνεια, ή αν τα βάλετε για 1 λεπτό στα μικροκύματα.

μυστικό
Για να ξεφλουδίσετε εύκολα τα μικρά κρεμμυδάκια για στιφάδο, βράστε τα για 1 λεπτό σε νερό που τα σκεπάζει εντελώς.

Το ξέρατε ότι...
Το τριμμένο τυρί διατηρείται θαυμάσια στην κατάψυξη. Βάλτε το σε μια πλαστική σακούλα για τρόφιμα και παίρνετε κάθε φορά όσο χρειάζεστε για το φαγητό σας.

μυστικό
Αν τα αβγά σας είναι παγωμένα, για να μη σπάσουν στο βράσιμο, τρίψτε τους το τσόφλι με μισό λεμόνι πριν τα βάλετε στο νερό.

Αυτό το ξέρατε;
Αν αφήσετε ένα αβγό στο ψυγείο για μια βδομάδα θα είναι πιο φρέσκο από ένα αβγό που είχατε σε θερμοκρασία δωματίου για 1 μέρα. Ενώ το εσωτερικό του αβγού δεν έχει βακτηρίδια, το κέλυφος εξαιτίας των πόρων που έχει μπορεί να αποκτήσει μεγάλο αριθμό βακτηριδίων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου