Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Αφράτα κουλουράκια με γιαούρτι


 

Υλικά

 

750 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

200 γρ. σπορέλαιο

350 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

  20 γρ. μπέϊκιν πάουντερ

    3 αβγά

    4 στικ βανίλιας

Ξύσμα από ένα λεμόνι

1 κρόκο αβγού διαλυμένο με λίγο νερό

 

Εκτέλεση

 

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ  το λάδι, ζάχαρη, γιαούρτι, αβγά, βανίλιες, ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε με το  σύρμα.  Όταν ομογενοποιηθούν προσθέτουμε το μπεικιν παουντερ με το αλεύρι και χτυπάμε με το φτερό, σε χαμηλή ταχύτητα έως να έχουμε μια μαλακή ζύμη.

 

Συνεχίζουμε το πλάσιμο στον πάγκο μέχρι η ζύμη μας να μην κολλάει στα χέρια μας.  Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα.  Αφήνουμε την ζύμη για μισή ώρα να ξεκουραστεί. 

 

Πλάθουμε κάνοντας σχέδια που μας αρέσουν.  Βάζουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί, τοποθετούμε τα κουλουράκια και τα αλείφουμε με τον κρόκο αβγου.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και για 20-25 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.   Τα βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.  Τα αποθηκεύουμε σε κουτί με σκέπασμα. 

 

Καλή επιτυχία!!!

 

https://youtu.be/xRf4Xm8Achw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου