Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΑ Νο6






Είναι το πουλερικό κατεψυγμένο ή όχι;
Τα κόκαλα των μαγειρεμένων πουλερικών που έχουν σκούρες κηλίδες, είναι μια ένδειξη πως πιθανώς το πουλερικό ήταν κατεψυγμένο. Όταν το πουλερικό καταψύχεται, το αίμα που περιέχεται στo μυελό των οστών παγώνει και το οστό αποκτά μικροραγάδες. Όταν στη συνέχεια αποψυχθεί, το αίμα αιμορραγεί και εμφανίζονται κοκκινωπές κηλίδες στο κόκαλο. Με το μαγείρεμα το αίμα αποκτά το σκουρόχρωμο χρώμα.

Προσοχή!
Το μπιζέλι θα χάσει το λαμπερό πράσινο χρώμα του, αν μαγειρεύεται σε σκεπασμένη κατσαρόλα, με άλλα όξινα συστατικά, όπως ο χυμός λεμονιού, το κρασί ή οι ντομάτες.

Γνωρίζετε ότι...
Αν ανακατεύετε το ρύζι καθώς αυτό σιγοβράζει του δίνει κολλώδη και συμπαγή υφή.

μυστικό
Μπορείτε να επιμηκύνετε τη διάρκεια ζωής του ελαιόλαδου προσθέτοντας λίγη ζάχαρη στο μπουκάλι.

Πώς ξεφλουδίζουμε εύκολα τις ντομάτες;
Τις ξύνουμε με ένα μαχαίρι χωρίς δόντια κάνοντας κινήσεις από την ουρά προς το κοτσάνι.

Ξεμείνατε από κρέμα γάλακτος...
και τη χρειάζεστε αμέσως; Ένα φλυτζάνι με 2/3 γάλα εβαπορέ αδιάλυτο και 1/3 βούτυρο λιωμένο θα κάνει την ίδια δουλειά!

Πώς να διατηρήσετε την πιπερόριζα (τζίντζερ)
Αν την τυλίξετε καλά, κρατάει στο ψυγείο για βδομάδες. Για να τη διατηρήσετε μήνες, βάλτε τη σε ένα βαζάκι, καλύψτε τη με ξηρό τσέρι και μετά στο ψυγείο.

Είναι πιο σωστό...
να κόβετε με το χέρι και όχι με μαχαίρι τα λαχανικά με λεπτά, τρυφερά φύλλα (μαρούλι, γαλλική σαλάτα κλπ.). Η τομή του μαχαιριού προκαλεί μεγαλύτερη απώλεια βιταμινών.
μυστικό
Οι πιπεριές ξεφλουδίζονται πιο εύκολα και είναι πιο εύπεπτες, αν τις ζεματίσετε για 3-4 λεπτά σε νερό που βράζει και μετά τις αφήσετε τυλιγμένες σε αλουμινόχαρτο μέχρι να κρυώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου