Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΑ Νο4





Γνωρίζετε ότι...
αν αφαιρέσετε το μπέικον που έχετε τυλίξει το κρέας ή το ψάρι στο τέλος του ψησίματος και το αφήσετε να πάρει χρώμα για 1-2 λεπτά, πάνω σε δυνατή φωτιά, το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό;

Μυστικό
Για να μην κλαίτε όταν καθαρίζετε κρεμμύδια, αφήστε τα στην κατάψυξη λίγη ώρα πριν το καθάρισμα.

Μυστικό...
Για να αποφύγετε την άσχημη μυρωδιά που δημιουργείται στο σπίτι από το τηγάνισμα, κάψτε σε ένα τασάκι μερικές φλούδες πατάτας και λεμονιού.

Μυστικό...
Αλατίστε τη πατατοσαλάτα μόνο όταν φτάσει η ώρα του σερβιρίσματος. Διαφορετικά, επειδή το αλάτι απορροφά τα υγρά των ντοματών, οι ντομάτες μαραζώνουν και η σαλάτα σας νερουλιάζει.

Μυστικό...
Για να αποφύγετε να πετάγονται πιτσιλιές κατά το τηγάνισμα, πρέπει τα υλικά που χρησιμοποιείτε να είναι εντελώς στεγνά. Αν προσθέσετε, πάντως, λίγο αλάτι στο κέντρο του τηγανιού κατά το ζέσταμα του λαδιού, θα περιορίσετε κατά πολύ το πιτσίλισμα.

Μυστικό
Στο βράσιμο του ριζότο προσθέτουμε σταδιακά καυτό ζωμό λαχανικών για να δώσει γεύση. Όσο πλησιάζει προς το τέλος το βράσιμο, τόσο λιγότερο ζωμό ρίχνουμε για να μην παραβράσει το ρύζι.

Μυστικό
Αν σας σβόλιασε η μπεσαμέλ, περάστε την από ένα πολύ λεπτό σουρωτήρι ώστε να συγκρατηθούν οι σβόλοι ή χτυπήστε την στο μίξερ για 2-3 λεπτά.

Μυστικό
Αν η σάλτσα του κρέατος σας έγινε πολύ λιπαρή, βάλτε την σε ένα ψηλό δοχείο με λεπτό στόμιο και περιμένετε για λίγο μέχρι το λίπος να ανέβει στην επιφάνεια. Με τη βοήθεια απορροφητικού χαρτιού κουζίνας, αφαιρέστε το λίπος από τη σάλτσα.

Μυστικό
Αν ο πουρές σας βγήκε αραιός, προσθέστε λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι και συνεχίστε για λίγο ακόμη το βράσιμο. Αν σας βγήκε πολύ πηχτός, αραιώστε τον με λίγο γάλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου