Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΑ Νο3





Έγινε αλμυρή η σούπα σας;
Bάλτε μια-δυο πατάτες μέσα (ή μια φέτα ψωμί) και αφήστε να πάρει μια βράση. Οι πατάτες θα τραβήξουν αρκετή αλμύρα.

Πώς θα ξαναζεστάνετε τα κρύα χορταρικά;
Bάλτε τα σε σουρωτήρι, πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει. Έτσι ζεσταίνονται με τον ατμό.

Μυστικό...
Πώς θα απαλλαγείτε απ' τις ενοχλητικές βλέννες που έχουν οι μπάμιες; Τις ραντίζετε με λίγο ξύδι και, αν είναι φρέσκες, τις αφήνετε στον ήλιο για καμιά ώρα. Αν είναι κατεψυγμένες, τις "γυρνάτε" στο τηγάνι για 1-2 λεπτά με το ξύδι.

Αν θέλετε να τεμαχίσετε γρήγορα τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια, ο κόφτης για τα βραστά αυγά είναι η λύση σας.

Πώς θα διατηρήσετε τα μανιτάρια;
Βάλτε τα στη δροσερή αποθήκη τροφίμων σας (αν έχετε) ή στο συρτάρι λαχανικών του ψυγείου σας πάντα με το καπελάκι τους προς τα κάτω ώστε αν παρουσιαστεί κάποιο έντομο να το τσακώσετε στο πόδι. Καταναλώστε τα σε 2-3 μέρες το πολύ και σίγουρα πριν την τελική ημερομηνία ανάλωσής τους.

Γνωρίζετε ότι...
στις παλιές συνταγές για γλυκά κουταλιού, χρησιμοποιούν ασβεστόνερο (σβησμένο ασβέστη διαλυμένο σε νερό) για να σφίξουν τα ευαίσθητα φρούτα (καρπούζι, βερίκοκο, κολοκύθι).

Γνωρίζετε ότι...
είναι λάθος να τρυπάτε με το πιρούνι το κρέας για να δείτε αν έχει ψηθεί; Ο σωστός τρόπος, για να μη χάσει το κρέας τα πολύτιμα υγρά του, είναι να το πιέσετε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Αν βρείτε αντίσταση και δείτε σταγόνες στην επιφάνεια του κρέατος, τότε έχει ψηθεί.

Γνωρίζετε ότι...
είναι λάθος να σιγοψήνετε στην αρχή το κρέας και μόνο στο τέλος να το μεταφέρετε ακριβώς πάνω στη φωτιά για να δημιουργηθεί λεπτή κρούστα; Πρώτα πρέπει να το αφήσετε στη δυνατή φωτιά για να γίνει η κρούστα και μετά το σιγοψήνετε.

Γνωρίζετε ότι...
είναι σημαντικό να μαρινάρετε το κρέας-ψάρι που θα ψήσετε, γυρίζοντάς το μέσα στη μαρινάδα. Πριν το ψήσετε, στεγνώστε το και αλείφετέ το συχνά με τη μαρινάδα κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου