Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΑ Νο11




Για να μη σας κολλήσουν τα ζυμαρικά, όταν τα σουρώνετε αφήστε λίγο από το νερό που έβραζαν μέσα στην κατσαρόλα και ρίξτε τα πάλι μέσα μαζί με λίγο βουτυράκι.

Αντί να περιχύνετε τα ζυμαρικά με καυτό λάδι/βούτυρο, βάλτε λίγο ωμό, φρέσκο βούτυρο στα ζεστά, σουρωμένα ζυμαρικά και ανακατέψτε τα για να λιώσει. Το φαγητό Θα γίνει έτσι πολύ πιο ελαφρύ.

Σας σκάνε τα λουκάνικα κατά το τηγάνισμα;
Για να το αποφύγετε, πριν το τηγάνισμα τους βράστε τα Κανά 10 λεπτό και μετά σκουπίστε τα καλά για να φύγει το νερό τους
Όχι άλλα ραγισμένα αβγά:
Πριν βράσετε αβγά, βγάλτε τα από το ψυγείο και αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου για Κανά 20 λεπτό
Για πιο νόστιμα ρεβίθια:
Το κάρυ ταιριάζει άριστα μέσα στα ρεβίθια, όταν αυτά γίνονται άσπρα και όχι κόκκινα (δηλ. με σάλτσα ντομάτα). Προσθέστε κατά το μαγείρεμά τους περίπου μισό κουταλάκι του γλυκού κοφτό κάρυ.
Μυστικό:
Όταν βάζετε δάφνη στο φαγητό, προσθέστε την στο τέλος του μαγειρέματος. Έτσι η δάφνη θα αρωματίσει το φαγητό σας χωρίς να αφήσει πικράδα
Μυστικό:
Για να ξαρμυρίσετε ευκολότερα τον παστό μπακαλιάρο, προσθέστε στο νερό που τον έχετε βάλει 2-3 κουταλιές της σούπας αλάτι!
Για να βράζουν πιο γρήγορο τα φασόλια:
Τα φασόλια και τα πιο πολλά όσπρια θέλουν μούλιασμα σε νερό από το προηγούμενο βράδυ. Έτσι θα σας βράσουν πολύ πιο γρήγορα.
Μυστικό:
Η σάλτσα πέστο διατηρείται στο ψυγείο αρκετές μέρες με "ζωντανό" το πράσινο χρώμα της αν την καλύψετε ολόκληρη με ελαιόλαδο
Αυτό το ξέρατε;
Ο καφές δεν πρέπει να πίνεται με γάλα γιατί είναι πολύ βαρύς για το στομάχι. Ο λόγος είναι ότι η καζεΐνη του γάλακτος πήζει όταν έρχεται σε επαφή με την καφεΐνη του καφέ και έτσι είναι σκέτη βόμβα για το στομάχι.

Σώστε τη σάλτσα σας!
Αν η σάλτσα σας σβολιάσει, βάλτε τη στο μπλέντερ για λίγα λεπτά και ζεστάνετέ τη ξανά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου