Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΜΟΥΣ ΦΡΑΟΥΛΑ


Φωτό

ΥΛΙΚΑ:

½ φλιτζάνι ζάχαρη
½ κιλό φράουλες
2 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα πορτοκαλιού
1 φακελάκι ζελατίνα
400 γρ.  κρέμα σαντιγί
2 κουταλιές νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Διαλέγουμε  8-10 ωραίες φράουλες για το γαρνίρισμα. Τις υπόλοιπες αφορούμε το κοτσανάκι τις πλένουμε και τις βάζουμε στο μπλέντερ για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να πολτοποιηθούν. Περνάμε το πολτό από λεπτή σιτα , προσθέτουμε τη ζάχαρη , το χυμό  και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ρίχνουμε σε φλιτζάνι τη ζελατίνα με το νερό και την αφήνουμε για 5 λεπτά. Τοποθετούμε το φλιτζάνι μέσα σε νερό που σιγοβράζει ( μπαιν μαρι ) και ανακατεύουμε τη ζελατίνα ώσπου ζεσταθεί και διαλυθεί.  Την προσθέτουμε στις λιωμένες φράουλες. Βάζουμε τον πολτό φράουλας στο ψυγείο ώσπου να αρχίζει να πήζει.  Προσθέτουμε τη μισή κρέμα σαντιγί και ανακατεύουμε ελαφρά το μείγμα.  Το μοιράζουμε σε 6 ποτήρια παγωτού και το αφήνουμε μερικές ώρες στο ψυγείο.
Τα γαρνιρουμε με φράουλες και με ροζέτες από την υπόλοιπη κρέμα σαντιγί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου