ΥΛΙΚΑ:
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
½ φλιτζάνι νερό
5 αυγά
1 κουταλάκι στιγμιαίο καφέ
Βανίλια
2 κουταλιές ζάχαρη
Κρέμα σαντιγί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε σε μπαιν μαρι τη σοκολάτα και το νερό. Ανακατεύουμε το μείγμα ώσπου να λιώσει η σοκολάτα. Χωρίζουμε τους κρόκους από το ασπράδι. Τους χτυπάμε και τους προσθέτουμε μαζί με την βανίλια και το καφέ. Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι , ώσπου να γίνει πηχτή μαρέγκα και ρίχνουμε τη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μείγμα σοκολάτας και το ανακατεύουμε ελαφρά. Βάζουμε την μους σε ποτήρια παγωτού ή σε μπολ και την σερβίρουμε γαρνιροντας από πάνω με σαντιγί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου