Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΚΟΡΜΟΣ ΑΠΟ ΚΑΣΤΑΝΟ Ή ΚΑΡΥΔΙΑ


Φωτό

Υλικά:

Για την κρέμα
½ κιλό κάστανα ή καρύδια
2 γεμάτες κουταλιές ζάχαρη
2 γεμάτες κουταλιές φρέσκο βούτυρο
50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
2 κουταλιές μπράντι

Για το παντεσπάνι
4 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 κοφτό κουταλάκι μπεϊκιν παουτερ

Για το άσπρο γλάσο
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές χλιαρό γάλα
Βανίλια

Για το γαρνίρισμα
Πελτέ από μήλο
Ινδική καρύδα ή κρέμα σαντιγί

Εκτέλεση:

Χαράζουμε τα κάστανα και τα σκεπάζουμε με νερό. Τα βράζουμε για 10 λεπτά και τα καθαρίζουμε πριν κρυώσουν , και τα ρίχνουμε σε ζεστό νερό να βράσουν ώσπου να μαλακώσουν. Τα περνάμε στο μπλέντερ να γίνουν πουρές.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη , τη σοκολάτα και το βούτυρο και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά για λίγο.
Αφού κρυώσει ρίχνουμε το μπράντι.

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά  με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να πήξει το μείγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι με την μπεϊκιν αφού το περάσουμε από σήτα και ανακατεύουμε ελαφρά. Το απλώνουμε σε ένα ταψί ορθογώνιο βουτυρωμένο με λαδόχαρτο, το ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 10 με 15 λεπτά. Αν βάλουμε μέσα το μαχαίρι και βγει καθαρό είναι έτοιμο.
Αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι  σε πετσέτα πασπαλισμένη με ζάχαρη , και το διπλώνουμε σε ρολό μέσα τη πετσέτα ώσπου να κρυώσει.
Ξετυλίγουμε το παντεσπάνι , και βάζουμε πάνω την κρέμα από κάστανο ή καρύδια , και μετά το γλάσο. Το ξανά τυλίγουμε χωρίς την πετσέτα και το αφήνουμε στο ψυγείο μερικές ώρες σκεπασμένο.

Γαρνίρουμε με πελτέ από μήλο ή με μαρμελάδα , και πασπαλίζουμε με ινδική καρύδα ή κρέμα σαντιγί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου