Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΚΙΣ ΛΟΡΑΙΝ

Φωτό


ΓΙΑ 5-6 ΑΤΟΜΑ

ΥΛΙΚΑ:

1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
½ κοφτό κουταλάκι μπεηκιν παουντερ
½ κοφτό κουταλάκι αλάτι
½ φλιτζάνι φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη
2 κουταλιές νερό
1 κουταλιά μπράντι
1 κοφτή κουταλιά τριμμένη φρυγανιά
150 γρ. μπέικον ή ζαμπόν ή και τα δυο από 75 γρ.
200 γρ. γραβιέρα, κομμένη σε κύβους
1 φλιτζάνι γάλα ή κρέμα γάλακτος
4 αυγά χτυπημένα
2 με 3 κλωνάρια μαϊντανό , ψιλοκομμένο
Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αναμειγνύουμε το αλεύρι , την μπεηκιν παουντερ και το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια και τρίβουμε ελαφριά το μείγμα. Το ραντίζουμε με το νερό και με το μπράντι , ενώ το ανακατεύουμε με πιρούνι. Ζυμώνουμε ελαφρά τη ζύμη προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο αλεύρι και την αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα.

Την ανοίγουμε πάνω σε λαδόχαρτο σε χοντρό φύλλο με διάμετρο 30 εκ. το στρώνουμε σε φόρμα για τάρτες ή για κίς Νο 26 και γυρίζουμε από μέσα τις άκρες που εξέχουν. Πασπαλίζουμε στον πάτο την φρυγανιά.
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το μπέικον ή το ζαμπόν. Αν επιλέξουμε μπέικον το σοτάρουμε πρώτα ώσπου να ξανθύνει.  Το βγάζουμε από το λίπος του και το βάζουμε μέσα στη φόρμα. Προσθέτουμε το τυρί και το γάλα ή την κρέμα γάλακτος , ανακατεμένο με τα αυγά , μαϊντανό , λίγο πιπέρι. Ψήνουμε την τάρτα σε μέτριο προς δυνατό φούρνο για 10 λεπτά και σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά ακόμη.  Την σερβίρουμε ζεστή με σαλάτα εποχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου