Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ


Φωτό


Υλικά:

8 φύλλα κρούστας
100 ml. Ελαιόλαδο ή Σησαμέλαιο
Κρέμα
120 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 gr. κόρν φλάουρ
1650 ml. γάλα φρέσκο
150 gr. ζάχαρη
3 αυγά
2 κάψουλες βανίλια ή υγρή βανίλια
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Επάλειψη
1 μεγάλο αυγό
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας νερό

Εκτελεση:

Σε ένα ευρύχωρο μπώλ κοσκινίζουμε το κόρν φλάουρ και το αλεύρι. Κρατάμε στην άκρη 500 ml. από το γάλα και το άλλο το βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη και τις βανίλιες να βράσει, σε χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε στο μείγμα που κοσκινίσαμε τα 500 ml. γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουμε ένα σφιχτό μείγμα, χωρίς σβόλους. Μόλις ζεσταθεί το γάλα, ρίχνουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε με σύρμα, ασταμάτητα, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε 10 λεπτά την κρέμα να κρυώσει. Χτυπάμε 3 αυγά ελαφρά, τα προσθέτουμε στην κρέμα και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε την κρέμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C Κελσίου. Σε ένα μέτριο ταψί, στρώνουμε τα φύλλα διαδοχικά, αφού πρώτα τα λαδώσουμε καλά. Γυρίζουμε τα φύλλα που εξέχουν δημιουργώντας έναν ομοιόμορφο κόθρο, ο οποίος θα συγκρατήσει την κρέμα Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τα φύλλα. Σε ένα μπώλ χτυπάμε το αυγό, με την ζάχαρη και το νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Περιχύνουμε την κρέμα με το μείγμα αυγού καια ραντίζουμε ελαφρά τα φύλλα με νερό, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Ψήνουμε την γαλατόπιτα στους 180°C Κελσίου, περίπου 45 λεπτά, στο χαμηλό ράφι του φούρνου.  Την αφήνουμε να σταθεί για 30 λεπτά τουλάχιστον πριν την κόψουμε, για να κρυώσει ελαφρά και να σταθεροποιηθεί η κρέμα. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε την γαλατόπιτα, αν θέλουμε με κανέλα και άχνη ζάχαρη!
Τρώγεται το ίδιο απολαυστικά, ζεστή ή κρύα!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου