Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ


Φωτό

Υλικά:

1 κιλό γάλα
1 ½ κιλό ψιλό σιμιγδάλι
6 αυγά
Ξύσμα λεμονιού ή βανίλια
1 φλιτζάνι ζάχαρη
Ελάχιστο αλάτι
1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο
400 γρ. φύλλο κρούστας
2/3 φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο

Για το σιρόπι:

2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
Φλούδα λεμονιού
Κανέλα

Εκτέλεση:

Βράζουμε το γάλα και ρίχνουμε τμηματικά το σιμιγδάλι, ενώ ανακατεύουμε το μείγμα. Όταν γίνει πηχτή κρέμα, την βγάζουμε από την φωτιά. Χτυπάμε τα αυγά με ξύσμα λεμονιού ή λίγη βανίλια , τη ζάχαρη και το αλάτι. Τα προσθέτουμε στη κρέμα και την ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά μερικά λεπτά χωρίς να την αφήσουμε να βράσει. Προσθέτουμε το βούτυρο. Την αφήνουμε να κρυώσει. Στρωνουμε τα 2/3 από το φύλλο σε βουτυρομενο ταψί αλείφοντας κάθε φύλλο με βούτυρο. Βάζουμε μέσα την κρέμα και την σκεπάζουμε με τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί. Στρωνουμε πάνω τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντας πάντα κάθε φύλλο με βούτυρο. Περιχύνουμε στο γαλακτομπούρεκο το υπόλοιπο βούτυρο, το χαράζουμε σε φαρδιές λωρίδες και το ραντίζουμε με 2 κουταλιές νερό. Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά περίπου.  Βράζουμε για 15 λεπτά τη ζάχαρη, το νερό και 1 κομμάτι φλούδα λεμονιού. Ρίχνουμε το σιρόπι στο γαλακτομπούρεκο αφού κρυώσει. Το σερβιρουμε πασπαλισμένο με κανέλα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου