Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑ


Φωτό

Υλικά:

1 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα
3 φλιτζάνια αλεύρι
2 κοφτά κουταλάκια μπεηκιν παουντερ
1 κοφτό κουταλάκι σόδα
1 κοφτό κουταλάκι κανέλα
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
¾ φλιτζανιού βούτυρο
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
5 αυγά
Ξύσμα λεμονιού
1 ½ φλιτζάνι γιαούρτι
Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Αλέθουμε στο μπλέντερ τα2/3 από τα αμύγδαλα. Ζεματάμε τα υπόλοιπα  και αφαιρουμε την φλούδα και τα κόβουμε σε λεπτά μακρόστενα κομματάκια. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, την μπεηκιν παουντερ, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και το ξύσμα λεμονιου, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα μερικά λεπτά. Προσθέτουμε , σιγά σιγά το μείγμα από το αλεύρι και το γιαούρτι. Προσθέτουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε το μείγμα ελαφρά. Το βάζουμε σε βουτυρομενο ταψί και σκορπίζουμε στην επιφάνεια τα ασπρισμένα και λεπτοκομμένα αμύγδαλα.  Ψήνουμε τη γιαουρτοπιτα σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά περίπου και , όταν κρυώσει, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου