Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΜΟΥΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ


Φωτό

ΥΛΙΚΑ:
4 κρόκους αυγών
½ φλιτζάνι ζάχαρη
4 πορτοκάλια
2 κουταλιές (κουαντρώ)
½ κιλό κρέμα σαντιγί
100 γρ. μπισκότα σαβουαγιάρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε σε μπαιν μαρι τους κρόκους με τη ζάχαρη
Και το ξύσμα από το 1 πορτοκάλι.

Χτυπάμε το μείγμα ωσότου πήξει και αφρατέψει, και προσθέτουμε
Τον χυμό από τα 2 πορτοκάλια, και το λικέρ.
Χτυπάμε το μείγμα  πάνω από νερό που συγοβράζει , ώσπου να γίνει
Πηχτό και αφράτο, περίπου για 10 με 15 λεπτά.

Βάζουμε την κρέμα σε μπολ το οποίο τοποθετούμε πάνω σε ένα σκεύος με νερό και παγάκια, και ανακατεύουμε ώσπου να κρυώσει και να πήξει. Προσθέτουμε την μισή κρέμα σαντιγί, ενώ ανακατεύουμε σιγά  σιγά

Κόβουμε τα μπισκότα σε μικρά και τα μοιράζουμε σε 6 ποτήρια παγωτού ή του ουίσκι. Τα ραντίζουμε με λικέρ και βάζουμε την μους .
Από πάνω βάζουμε την υπόλοιπη σαντιγί στο κέντρο, κατά προτίμηση με κορνέ αν έχουμε. Ρίχνουμε με ένα κουταλάκι από πάνω την φλούδα πορτοκαλιού καραμελέ.

Φλούδα πορτοκαλιού: με ένα μαχαιράκι κόβουμε την φλούδα πορτοκαλιού, (μόνο το κίτρινο μέρος) σε λεπτές λωρίδες σαν μισή οδοντογλυφίδα.
Τα βράζουμε για 8 – 10 λεπτά, και τα στραγγίζουμε. Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι ζάχαρη με λίγο νερό και σιγοβράζουμε ώσπου το σιρόπι να πάρει ξανθό χρώμα καραμέλας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου