υλικά
500 gr. συκώτι μοσχαρίσιο
2 μέτρια κρεμμύδια σε ροδέλες
1 κουταλία της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού κόρν φλάουρ
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξερό
1/2 κουταλάκι του γλυκού δενδρολίβανο ξερό
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
μαρινάδα
1 φλυτζάνι κρασί ροζέ ημίγλυκο
Χυμό ενός πορτοκαλιού
1 κλαράκι δενδρολίβανο φρέσκο
6-7 κόκκους πιπέρι
Εκτέλεση
Αρχικά πλένουμε και κόβουμε το συκώτι σε μέτρια κομμάτια.
Ετοιμάζουμε την μαρινάδα ανακατεύοντας σε ένα μπώλ το κρασί και τον χυμό πορτοκαλιού βάζουμε το συκώτι και προσθέτουμε το κλαράκι του δενδρολίβανου
και τους κόκκους πιπεριού.
Αφήνουμε να μαριναριστεί 3 ώρες στο ψυγείο αφού το σκεπάσουμε.
Αφαιρούμε το συκώτι από την μαρινάδα και την σουρώνουμε αφήνοντάς την στην άκρη.
Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε το ξερό δενδρολίβανο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε το συκώτι τόσο ώστε να μείνει μαλακό και ζουμερό.
Όσο το τηγανίζουμε πασπαλίζουμε και από τις 2 πλευρές με το μείγμα με τα αρωματικά.
Μόλις γίνει το συκώτι το βάζουμε σε μια πιατέλα και το κρατάμε ζεστό.
Στο ίδιο λάδι που τηγανίσαμε το συκώτι σωράτουμε ελαφρά τα κρεμμύδια και χαμηλώνουμε την φωτιά.
Προσθέτουμε την μαρινάδα που κρατήσαμε, το μέλι, λίγο θυμάρι και το κλαράκι του δενδρολίβανου, αλατοπίπερο και ελάχιστο νερό.
Μόλις πάρει 1-2 βράσεις διαλύουμε το κόρν φλαουρ σε ένα φλυτζάνι νερό και το προσθέτουμε.
Ανακατεύουμε μεχρι να δέσει η σάλτσα,πείπου 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τα τηγανισμένα κομμάτια του συκωτιού, ανακατεύουμε να τα καλύψει όλα η σάλτσα και βράζουμε 1-2 λεπτά ακόμη.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και σερβίρουμε όσο έιναι ζεστό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου