Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

ΤΟΥΡΤΑ ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ













Υλικά:

Για το παντεσπάνι:
360 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
260  ml σπορέλαιο
2 κουτ. γλυκού μπέικη παουτερ
280 ml φρέσκο γάλα
4 αυγά
5 βανίλιες
600 γρ. ζάχαρη
2 κουτ. γλυκού σόδα σκόνη
2 κουτ. σούπας πούδρα αμυγδάλου ( προαιρετικα)
5 χρώματα ζαχαροπλαστικής (κόκκινο-κίτρινο-μπλε-πράσινο-μωβ)

Για την γέμιση:
600 ml κρέμα γάλακτος
2 κουτ. σούπας  ζάχαρη άχνη
2 κουτ σούπας λικέρ

Για την επίστρωση:
300 ml κρέμα γάλακτος
1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
1 βανίλια

Εκτέλεση:


Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί  το αλεύρι, μπέικη, βανίλιες, ζάχαρη, σόδα και πούδρα αμυγδάλου. Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε και χτυπάμε τα αυγά, το γάλα  και λάδι. Τμηματικά ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μας.  Όταν θα είναι έτοιμο το μείγμα, το μοιράζουμε σε 5 μπολ και στάζουμε πολύ λίγο από κάθε χρώμα. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει το μείγμα μας το χρώμα. Βουτυρώνουμε 5 στρογγυλά  αντικολιτικα  ταψάκια και ρίχνουμε το κάθε μείγμα χωριστά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου. Στα 20 λεπτά δοκιμάζουμε τρυπώντας το παντεσπάνι με ένα μαχαιράκι. Αν βγει στεγνό είναι έτοιμα. Όταν κρυώσουν τα καθαρίζουμε με ένα μαχαιράκι γύρο – γύρο από τυχών μαυρίλες καψίματος. Κάθε παντεσπάνι το ραντίζουμε με κονιάκ ή λικέρ.








Χτυπάμε τα υλικά για την γέμιση στο μίξερ και βάζουμε στρώσεις ανάμεσα σε κάθε παντεσπάνι. Στη συνέχεια στρώνουμε πάνω και στα πλάγια.

Χτυπάμε τα υλικά για την επίστρωση και μοιράζουμε σε 5 μπολ. Στάζουμε κάθε χρώμα από λίγο και ανακατεύουμε. Φτιάχνουμε ότι σχέδιο μας αρέσει.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου