υλικά
4 φέτες συκώτι
1 φλυτζάνι γάλα
1 λεμόνι
1/2 φλυτζάνι άρτυμα λεμονιού
2 κουταλάκια του γλυκού κόρν φλάουρ
Ελαιόλαδο
Ρίγανη
Θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
2 μερίδες τηγανητές φρέσκιες πατάτες ζεστές.
Εκτέλεση
Ζητάμε από τον χασάπη να καθαρίσει και το κόψει το συκώτι σε φέτες περίπου 2 εκατοστών)
Βάζουμε το συκώτι,αφού το πλύνουμε,μέσα σε ένα μπώλ και το περιχύνουμε με το γάλα.
Το αφήνουμε1 ώρα.
Κατόπιν το πλένουμε και το στεγνώνουμε καλά!
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το συκώτι περίπου 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Όσο το τηγανίζουμε το αλατοπιπερώνουμε και το πασπαλίζουμε με θυμάρι και ρίγανη.
Το κρατάμε ζεστό σε πιατέλα μέχρι να το σερβίρουμε.
Μέσα στο ίδιο τηγάνι και σε χαμηλή φωτιά προσθέτουμε το άρτυμα του λεμονιού και τον χυμό από το φρέσκο λεμόνι.
Διαλύουμε το κόρν φλαόυρ σε 1 φλυτζάνι νερό και το προσθέτουμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Μόλις πήξει προσθέτουμε τις πατάτες στην σάλτσα και ανακατεύουμε να πάει παντού.
Σερβίρουμε το συκώτι κομμένο σε φέτες,πατάτες και περιχύνουμε με σάλτσα λεμονιού!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου