Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΣΥΚΩΤΙ ΤΗΓΑΝΙΤΟ


Φωτό

Υλικά:
Συκώτι από χοιρινό ή μοσχάρι
Λάδι
2 Κρεμμύδια
1 φλιτζάνι Κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά σούπας  Μουστάρδα
½  κιλό Πατάτες
½  κιλό Καρώτα
 βούτυρο
Μαϊντανός
 αλάτι
Εκτέλεση:
Κόβουμε το συκώτι σε μεγάλα κομμάτια και το τσιγαρίζουμε σε καυτό λάδι, με λίγο αλάτι μέχρι να κάνει μια ωραία κρούστα από έξω αλλά μέσα να μείνει άψητο. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια εφόσον τα έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά. Ρίχνουμε την μουστάρδα και την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να μαγειρευτεί ώσπου να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.
Κόβουμε και Βράζουμε τις πατάτες και τα καρώτα, μέχρι να λιώσουν. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα βούτυρο, τις πατάτες και τα καρώτα και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν πουρές. Ρίχνουμε και τον μαϊντανό.
(το συκώτι όταν μαγειρευτεί πρέπει να είναι μέσα λίγο κόκκινο. Αν το μαγειρέψουμε πάρα πολύ, θα στεγνώσει και θα σκληράνει και δεν θα είναι γευστικό).
Σερβίρουμε  και τρώμε. Καλή όρεξη!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου