Υλικά:
18-20 μελομακάρονα (σπασμένα)
50 γρ. κον φλαουρ
120 γρ. ζάχαρη
40 γρ, βούτυρο αγελάδας
40 γρ. ανθόνερο
600 γρ. γάλα
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
2 κρόκοι αβγών
1 αβγό
60 γρ. καρυδόψιχα
Εκτέλεση:
Βάζουμε ένα βαθύ σκεύος ή μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε την ζάχαρη, το αβγό, τους κρόκους και το κορν φλαουρ. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Όταν λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας έως να πήξει η κρέμα μας. Βγάζουμε από την φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία.
Ρίχνουμε μέσα το ανθόνερο, το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Έχουμε σπάσει τα μελομακάρονα σε κομμάτια και τα μοιράζουμε στα ποτηράκια.
Βάζουμε την κρέμα σε κορνέ και την μοιράζουμε στα ποτήρια από πάνω. Παίρνουμε με ένα κουτάλι και γαρνίρουμε από πάνω την τριμμένη καρυδόψιχα.
Καλή επιτυχία και καλές γιορτές!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου