Υλικά:
1 κιλό παϊδάκια κατσικίσια
1 κιλό πατάτες (κυδωνάτες)
90 ml ελαιόλαδο
2 κ.σ. αλεύρι
400 ml. ζωμό κότας
100 ml χυμό λεμονιού
130 ml κρασί λευκό
3 σκελ. σκόρδο λιωμένο
1 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. θυμάρι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε την μαρινάδα. Προσθέτουμε σε ένα μπολ το λάδι, το χυμό λεμονιού, την μουστάρδα, το κρασί, το σκόρδο, την ρίγανη και το θυμάρι. Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά μας και να διαλυθεί η μουστάρδα.
Στρώνουμε δίπλα δίπλα σε ένα ταψί τα παϊδάκια και περιχύνουμε την μαρινάδα. Τα ανακατεύουμε καλά να πάει παντού. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Τα βγάζουμε από το ψυγείο 20 λεπτά πριν ξεκινήσουμε το μαγείρεμα.
Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες. Τις τηγανίζουμε στη φριτέζα και όταν αρχίζουν να μαλακώνουν παίρνοντας ένα χρυσαφί χρώμα τις βγάζουμε. Τις βάζουμε σε ένα ταψί, τις αλατοπιπερώνουμε και τις τοποθετούμε κατά μήκος στην άκρη του ταψιού.
Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι στη φωτιά. Όταν κάψει σοτάρουμε τα παϊδάκια (όχι όλα μαζί να μην μας βράσουν) και από τις δυο πλευρές να πάρουν ένα σκούρο γκρι χρώμα. Τα αφαιρούμε και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα σκεπάζοντας με αλουμινόχαρτο.
Ρίχνουμε την υπόλοιπη μαρινάδα από το μπολ στο τηγάνι. Προσθέτουμε το αλεύρι στο τηγάνι με τα υγρά από τα παϊδάκια και ξύνουμε με μια ξύλινη κουτάλα προσθέτοντας λίγο λίγο τον ζωμό κοτόπουλου. Όταν η σάλτσα μας έχει δέσει, την αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αλατοπιπερώνουμε τα παϊδάκια, τα τοποθετούμε στην άλλη άκρη του ταψιού σε σειρά και περιχύνουμε με την σάλτσα.
Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 200 βαθμους
20-25 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο. Ξεσκεπάζουμε και ξαναφήνουμε για 15 λεπτά ακόμη ή μέχρι να ροδίσουν.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου