Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2025

Εύκολο παγωτό βερίκοκο χωρίς ζάχαρη

 
Υλικά:

 

8 ώριμα βερίκοκα 

500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (κρύα)

400 γρ. ζαχαρούχο γάλα (κρύο)

½  κ.γ. αλάτι

 

Εκτέλεση:

 

Πλένουμε και ανοίγουμε τα βερίκοκα αφαιρώντας το κουκούτσι. Τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ ελάχιστα να μην βγάλουν πολλά υγρά.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ, αλλά να μην σφίξει πολύ να έχει την υφή γιαουρτιού. 

Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και το αλάτι.  Χτυπάμε στο μίξερ για ένα λεπτό. 

Προσθέτουμε τα βερίκοκα που έχουμε πολτοποιήσει. Ανακατεύουμε με μια μαριζ.

 

Μεταφέρουμε  το μείγμα σε ένα παγωμένο ινοξ σκεύος. Στρώνουμε την επιφάνειά με μια μαριζ.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη εφαπτοντας καλά πάνω στην επιφάνια του παγωτού. Το αφήνουμε στην κατάψυξη όλη τη νύχτα να παγώσει καλά.

 

Για να σερβίρουμε, βγάζουμε από την κατάψυξη το παγωτό και το αφήνουμε για λίγα λεπτά να μαλακώσει.

Το τοποθετούμε σε μπολάκια και περιχύνουμε με αμαρέτο ή με ότι γεύση μας αρέσει.

 

Καλή επιτυχία!!!

 

https://youtu.be/kb0J6d-7RXw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου