Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Γιουβέτσι κοτόπουλο


 

Για δυο μερίδες.

 

Υλικά:

2 μπούτια κοτόπουλου

250 γρ. κριθαράκι μέτριο

300 γρ. ντοματάκι ψιλοκομμένο

1 κ.σ. πελτέ ντομάτα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

500 γρ. νερό

12 κ.σ. ελαιόλαδο

40 γρ. κόκκινο κρασί

2 φύλλα δάφνης

1 κ.σ. θυμάρι

1 ξυλ. κανέλα

1 πρέζα ζάχαρη

αλάτι

πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε τα μπούτια σε ένα μπολ, ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και τους κάνουμε μια επάλειψη με τα χέρια.

 

Τα βάζουμε στο τηγάνι και τα σοτάρουμε για 4 λεπτά και από τις δυο πλευρές, να πάρουν  χρώμα. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

 

Βάζουμε ένα άλλο τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε.

Ρίχνουμε μέσα το ξυλ. Κανέλας, την δάφνη, το θυμάρι και το κριθαράκι.

 

Για να μην κολλάει το κριθαράκι προσθέτουμε άλλες 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά έως να πάρει λίγο  χρώμα το κριθαράκι.

Προσθέτουμε τον πελτέ ανακατεύουμε να μαγειρευτεί για λίγο και σβήνουμε με κρασί.

 

Όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε το νερό, το ψιλ. Ντοματάκι, την ζάχαρη και  αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

 

Το ρίχνουμε μέσα σε ένα πυρέξ ή ταψί 25x35 εκ., και προσθέτουμε το κοτόπουλο.

και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, προσθέτουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και ψήνουμε άλλα  20 λεπτά περίπου.

 

Βγάζουμε και σερβίρουμε με λίγο τριμμένο τυρί. Αν δούμε πως χρειάζεται κατά το ψήσιμο υγρό, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

 

Καλή επιτυχία!!!

https://youtu.be/AVaCXm99s6U

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου