Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Φιλέτο παγκάσιους με σφολιάτα


 

Υλικά:

2 φιλέτα παγκάσιους
2 φύλλα σφολιάτας
½ πιπεριά Φλωρίνης

½ πιπεριά πράσινη

1 καρότο

1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 σκελίδα σκόρδου
1 αβγό
3 κ.σ. ελαιόλαδο

Λίγο μαϊντανό για πασπάλισμα
Αλάτι

πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι. Κόβουμε τις πιπεριές και το καρότο  σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Βάζουμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο.

 

Ρίχνουμε μέσα το κρεμμυδάκι, τις πιπεριές, το καρότο και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν και να μαλακώσουν.

 

Σκουπίζουμε τα φιλέτα παγκάσιους με απορροφητικό χαρτί. Αλατίζουμε από τις δυο πλευρές και τα κόβουμε στη μέση. Ανοίγουμε στον πάγκο τα φύλλα σφολιάτας.

 

Τα κόβουμε στην μέση. Χαράζουμε εσωτερικά σε λεπτές λωρίδες με μια ρόδα. Τοποθετούμε το φιλέτο παγκάσιους και ρίχνουμε πάνω λίγο από την γέμιση.

 

Διπλώνουμε τη σφολιάτα και κλείνουμε τις άκρες. Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα.  Χτυπάμε το αβγό και αλείφουμε από πάνω την σφολιάτα. Τα τοποθετούμαι σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

 

 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου, έως να πάρουν ένα ωραίο σκούρο χρυσαφί χρώμα.

 

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία. Ρίχνουμε λίγο μαϊντανό και σερβίρουμε.

 

Καλή επιτυχία!!!

https://youtu.be/Bj01D0UFreA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου