Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Κυριακή 21 Μαΐου 2023

Μιλφέιγ με τραγανό φύλλο σφολιάτας


 

Υλικά:

1 φύλλο σφολιάτας

500 γρ. φρέσκο γάλα

200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπ.

120 γρ. ζάχαρη

Άχνη ζάχαρη για το φύλλο και για το τελείωμα

60 γρ. κορν φλαουρ

1 κ.γ. υγρή βανίλια

2 αβγά

1 κρόκο αβγού

 

Εκτέλεση:

Για το φύλλο:

Βγάζουμε από το ψυγείο το φύλλο σφολιάτας και το απλώνουμε πάνω στον πάγκο μας.  

 

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, για να μην απορροφήσει υγρασία από την κρέμα. Πιέζουμε απαλά με τον πλάστη την ζάχαρη πάνω στο φύλλο. Τρυπάμε με ένα πιρούνι όλη την επιφάνεια της σφολιάτας. 

 

Κόβουμε τη σφολιάτα στην μέση και μετά στα τρία. Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και τοποθετούμε πάνω τα κομμάτια σφολιάτας με τη μεριά που έχουμε βάλει ζάχαρη προς τα κάτω.

 

Πασπαλίζουμε και την άλλη μεριά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς με αέρα, για 20 λεπτά περίπου. Βγάζουμε από τον φούρνο και αναποδογυρίζουμε τα κομμάτια σφολιάτας. 

 

Πιέζουμε να φύγει ο αέρας που υπάρχει ώστε να ξεφουσκώσουν. Αν δεν έχει πάρει χρώμα από την κάτω πλευρά ξανά Βάζουμε πάλι στον φούρνο, μέχρι να ψηθούν και να έχουμε μια  τραγανή σφολιάτα.  Βγάζουμε και τα αφήνουμε πάνω σε σχάρα έως να κρυώσουν τελείως. 

 

Για την κρέμα

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα αβγά με τον κρόκο, την ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το κορν φλάορ. Βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε έως να πήξει η κρέμα μας.

 

Όταν αρχίσει να φουσκαλιάζει, αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το υγρό   βανίλιας, και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μας. 

 

Μεταφέρουμε σε ένα φαρδύ σκεύος, σκεπάζουμε με μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται πάνω στην κρέμα.  Αφήνουμε στην άκρη  να κρυώσει καλά ή στο ψυγείο για 1 ώρα.

 

Όταν παγώσει η κρέμα την χτυπάμε με το μίξερ  για να αφρατέψει.  Βάζουμε την κρέμα σε ένα κορνέ. Βάζουμε στον πάγκο μας τα δυο φύλλα σφολιάτας.

 

Απλώνουμε με το κορνε τη μισή κρέμα  και στα δυο φύλλα. Βάζουμε πάνω τα δεύτερα φύλλα σφολιάτας και απλώνουμε διαμοιράζοντας την υπόλοιπη κρέμα. 

 

Καλύπτουμε με τα τρίτα φύλλα σφολιάτας.  Αχνίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και είναι έτοιμο το Μιλφέιγ μας.

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!!

https://youtu.be/uj7ohFjjii4

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου