Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Κοτόπιτα με φύλλο σφολιάτας


 

Υλικά:

 

700 γρ. κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια

500 γρ. μανιτάρια κομμένα φέτες

2  φύλλα σφολιάτας

1 πιπεριά Φλωρίνης σε ροδέλες

1 κρεμμύδι χοντροκομμένο

4 κ.σ. ελαιόλαδο

½ κούπα λευκό κρασί

¼  ματσάκι μαϊντανό χοντροκομμένο

1 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή

1 κ.σ. θυμάρι

1 κ.σ. κάρυ

2 αβγά + 1 για επάλειψη

250 γρ. τυρί παρμεζάνα

Αλάτι - πιπέρι

 

Εκτέλεση:

 

Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο. Το σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.  Το αφαιρούμε από το τηγάνι και το ψιλοκόβουμε. Το ρίχνουμε πάλι μέσα στο τηγάνι. 

 

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κάρυ, πάπρικα και το θυμάρι.

 

Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σοταριστούν για 20 λεπτά και να μελώσουν.  Όταν εξατμιστούν τα υγρά σβήνουμε με κρασί. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα έως να εξατμιστεί το κρασί.

Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε  και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

 

Λαδώνουμε ένα ταψί και ανοίγουμε με τον πλάστη το φύλλο σφολιάτας. Το απλώνουμε στο ταψί και  αφήνουμε να εξέχει γύρο γύρο.

 

Όταν κρυώσει η γέμιση, χτυπάμε τα 2 αβγά και τα ρίχνουμε μέσα.  Απλώνουμε την γέμιση στο ταψί.  Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.

 

Κόβουμε ότι περισσεύει και γυρνάμε προς τα μέσα. Αραιώνουμε το άλλο αβγό με λίγο νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε από πάνω. (αυτό που περίσσεψε από το φύλλο το κρατάμε για άλλη παρασκευή.)

 

Κάνουμε τρύπες με ένα πιρούνι για να μην μας φουσκώσει.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.

 

Όταν πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και έχει ψηθεί και από κάτω, βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

 

Καλή επιτυχία!!! 

https://youtu.be/huY5_VMdKDo 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου