Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

Εύκολα κριτσίνια ολικής με σουσάμι και παπαρουνόσπορο


 

Υλικά:

270 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

10   γρ. μπέικιν πάουντερ

  7   γρ. αλάτι

10   γρ. ζάχαρη

90   γρ. ελαιόλαδο

40   γρ. λευκό κρασί

150 γρ. νερό

 

Για επικάλυψη

Σουσάμι και  παπαρουνοσπόρο

Νερό

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι ολικής  με το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε  το ελαιόλαδο, το κρασί, τη ζάχαρη, το αλάτι  και το νερό.

 

Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Μεταφέρουμε το ζυμάρι  στον πάγκο και  συνεχίζουμε για λίγο το ζύμωμα. (δεν ζυμώνουμε πολύ να μην βγει το λάδι από την ζύμη).

 

Το τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.  Κόβουμε σε μπαλάκια ίσια σε μέγεθος.

 

Τα ζυγίζουμε σε κομμάτια των 20 γρ. Πλάθουμε σε μπαστουνάκια στο μήκος που θέλουμε, όμως όλα να είναι  ίδια. 

 

Τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, αφήνουμε απόσταση μεταξύ τους

2 εκ. και με ένα πινέλο τα περνάμε με νερό.  Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τον  παπαρουνόσπορο. Γυρνάμε από την άλλη και πασπαλίζουμε ξανά.  

 

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς, για 25-30 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο μας.

 

Όταν θα είναι έτοιμα, αφαιρούμε από τον φούρνο και μόλις κρυώσουν τα απολαμβάνουμε σκέτα ή με οποιοδήποτε συνοδευτικό έδεσμα μας αρέσει.

 

Καλή επιτυχία!!!    

https://youtu.be/5Eo-1WmUH0Y

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου