Υλικά:
200 γρ. αλεύρι καλαμποκιού
180 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
7 γρ. αλάτι
20 γρ. ζάχαρη
85 γρ. ελαιόλαδο
190 γρ. νερό
Για επικάλυψη
150 γρ. δημητριακά, καλαμποκιού ή σουσάμι
Νερό
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι καλαμποκιού με το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το νερό.
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Μεταφέρουμε το ζυμάρι στον πάγκο και συνεχίζουμε για λίγο το ζύμωμα. (δεν ζυμώνουμε πολύ να μην βγει το λάδι από την ζύμη).
Το τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Κόβουμε σε μπαλάκια ίσια σε μέγεθος.
Τα ζυγίζουμε σε κομμάτια των 25 γρ. Πλάθουμε σε μπαστουνάκια στο μήκος που θέλουμε, όμως όλα να είναι ίδια.
Βάζουμε σε ένα μπολ νερό και σε ένα ταψάκι τα τριμμένα δημητριακά καλαμποκιού ή το σουσάμι. Τα βουτάμε πρώτα στο νερό και ύστερα από τα δημητριακά. Τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Αφήνουμε απόσταση μεταξύ τους 2 εκ. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς, για 25-30 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο μας.
Όταν θα είναι έτοιμα, αφαιρούμε από τον φούρνο και μόλις κρυώσουν τα απολαμβάνουμε σκέτα ή με οποιοδήποτε συνοδευτικό έδεσμα μας αρέσει.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου