Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Μανιταρόπιτα στριφτή με φύλλο κρούστας


 

Υλικά:

Για 4 στριφτές

500 γρ. μανιτάρια λευκά  κομμένα στα τέσσερα

400 γρ. μανιτάρια κονσέρβας  κομμένα στη μέση

1   κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

2   σκελ. Σκόρδο  ψιλοκομμένο

2   φρέσκα κρεμμυδάκια

1   πιπεριά πράσινη

1   πιπεριά Φλωρίνης

100 γρ. γραβιέρα  τριμμένη

8 φύλλα κρούστας

 ελαιόλαδο

λιγο θυμάρι

Αλάτι

Πιπέρι φρεσκοκομμένο

 

Για τη μπεσαμέλ (δείτε τη συνταγή )

150 γρ. περίπου γάλα

3 κ.σ. αλεύρι  γ.ο.χ.

80 γρ. βούτυρο

1 αβγό

Μια πρέζα μοσχοκάρυδο

Μια πρέζα αλάτι

 

Εκτέλεση:

Κόβουμε τα λευκά μανιτάρια στα τέσσερα. Κόβουμε τα μανιτάρια  κονσέρβας, τα μεγάλα στη μέση. Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές. 

 

Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει, ρίχνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα μισά από τα  λευκά μανιτάρια, αλατίζουμε και τα σοτάρουμε έως να πάρουν ένα σκούρο χρώμα.

 

(δεν παραγεμίζουμε το τηγάνι έτσι ώστε να εφαπτουν όλα τα μανιτάρια στον πάτο του τηγανιού.)

 

 Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξουν τα υγρά που θα βγάλουν, διότι δεν θέλουμε υγρά στην πίτα μας.  Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα μανιτάρια. 

 

Ρίχνουμε στο τηγάνι  λίγο λάδι και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι με το σκόρδο. Όταν μαλακώσουν προσθέτουμε και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Τα βγάζουμε από το τηγάνι, ρίχνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τις πιπεριές. 

 

Έχουν στραγγίξει τα μανιτάρια και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, την μπεσαμελ, το τριμμένο τυρί, ρίχνουμε λίγο θυμάρι και τρίβουμε πιπέρι.  Ανακατεύουμε  ώστε να αναμιχτεί  καλά η γέμιση. 

 

Απλώνουμε στον πάγκο μας, ένα φύλλο κρούστας και πασπαλίζουμε με λίγο λάδι. Βάζουμε το δεύτερο και κάνουμε το ίδιο.  Βάζουμε με ένα κουτάλι γέμιση στην άκρη του φύλλου.  Τυλίγουμε σε μπαστούνι και διπλώνουμε. 

 

Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα.  Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και ρίχνουμε από πάνω λίγο λάδι.

 

Ραντίζουμε με τα χέρια μας λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο. 

 

Όταν πάρουν ένα ωραίο χρυσαφή χρώμα, βγάζουμε από το φούρνο.  Αφήνουμε 10 λεπτά και μετά κόβουμε και σερβίρουμε.

 

Καλή επιτυχία!!!      

https://youtu.be/I0VDCWlAy9g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου