Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Σπέσιαλ προφιτερόλ με σουδάκια


 

Υλικά:

 

Για τα σού:

220 γρ. αλεύρι μαλακό

130 γρ. βούτυρο κομμένο σε κομμάτια

270 γρ. νερό

4 αβγά μεγάλα

1 αβγό για άλειμμα

1 πρέζα  αλάτι

 

Για την κρέμα σοκολάτας:

70 γρ. κορν φλάουρ

130 γρ. κακάο κοσκινισμένο

140 γρ. βούτυρο κομμένο σε κομμάτια

300 γρ. μερέντα

250 γρ. ζάχαρη

700 γρ. γάλα

2 στικ βανίλιας

 

Για την σαντιγί:

300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

  2 κ.γ. κόρν φλάουρ

3 κ.σ. ζάχαρη άχνη

2 στικ βανίλιας

 

Εκτέλεση:

 

Για τα σού:  Βάζουμε μια κατσαρόλα με το νερό σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι και ανακατεύουμε συνεχώς.  Όταν λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.

 

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα τουλάχιστον για 5 λεπτά ώστε να αφαιρεθεί η υγρασία από την ζύμη μας. Όταν ομογενοποιηθεί το αλεύρι και ξεκολλάει εύκολα από την κατσαρόλα, αποσύρουμε από τη φωτιά. 

 

Ρίχνουμε την ζύμη μέσα στον κάδο του μίξερ. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το φτερό έως  να κρυώσει το μείγμα. Προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα.

 

Όταν ενσωματωθεί στη ζύμη το αβγό, τότε ρίχνουμε το επόμενο.  Όταν η ζύμη μας θα είναι λεία και γυαλιστερή, σταματάμε το χτύπημα.

 

Βάζουμε τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα  ταψί.

Σχηματίζουμε μπαλάκια, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Τα περνάμε από πάνω με αβγό πιέζοντας τις μύτες που έγιναν.

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις  στους 180 βαθμούς, για 25 λεπτά περίπου, ή όταν πάρουν ένα ωραίο χρυσαφή χρώμα, τα βγάζουμε από το φούρνο. Πρέπει να είναι κούφια μέσα και τραγανά απ’ έξω.

 

Για την κρέμα σοκολάτας:  Βάζουμε σε ένα μπολ το 1/3 από το γάλα και προσθέτουμε το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα χειρός, να διαλυθεί το κορν φλάουρ.

 

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το υπόλοιπο γάλα μαζί με το κακάο και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα έως να πάρει βράση.

Προσθέτουμε το γάλα με το κορν φλάουρ και  ανακατεύουμε γρήγορα να μην μας σβολιάσει το μείγμα μας. 

 

Μόλις πήξει η  κρέμα, είναι έτοιμη. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, τη βανίλια  και ανακατεύουμε συνεχώς έως  να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. 

 

Μεταφέρουμε σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη  και  αφήνουμε να κρυώσει.   Όταν κρυώσει προσθέτουμε την μερέντα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα του μίξερ. Θα έχουμε μια ομοιόμορφη ρευστή σοκολάτα.

 

Για την σαντιγί:  Για να έχουμε μια τέλεια σαντιγί, πρέπει η κρέμα γάλακτος να βγει από το ψυγείο την στιγμή που θα την δουλέψουμε, επίσης να έχουμε βάλει και το σκεύος μισή ώρα πριν στο ψυγείο.

 

Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε ξεκινώντας από χαμηλή ταχύτητα σε δυνατή. Όταν θα δημιουργούνται κορυφές, είναι έτοιμη η σαντιγί μας. Την αφήνουμε στο ψυγείο 1 με 2 ώρες και ύστερα την χρησιμοποιούμε.

 

Για την σύνθεση:  Με ένα μαχαιράκι χαράζουμε τα σού στη μέση. Απλώνουμε στο πάτο ενός πυρέξ λίγη σαντιγί.  Γεμίζουμε τα σού με σαντιγί και τα βάζουμε στο πυρέξ σε σειρά.

 

Γεμίζουμε τα κενά με σαντιγί. Αδειάζουμε το μείγμα σοκολάτας από πάνω και απλώνουμε ομοιόμορφα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά και γαρνίρουμε με την σαντιγί.

 

Αφήνουμε πάλι 2-3 ώρες στο ψυγείο να παγώσει και ύστερα το απολαμβάνουμε.

 

Καλή  επιτυχία  και καλή απόλαυση!!!

  https://youtu.be/eHQX3MMoDvY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου