Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Παραδοσιακά λαζάνια με πιπεριά Φλωρίνης και φιλετάκια κοτόπουλου


 

Οι Εύκολες συνταγές ταξιδεύουν σε γευστικούς προορισμούς!!

Από ένα  πρόσφατο ταξίδι που κάναμε στην Πελοπόννησο, βρήκαμε μια τοπική επιχείρηση με παραδοσιακά προϊόντα από ζυμαρικά, μαρμελάδες και άλλα είδη που φτιάχνονται με αγάπη και φρέσκα υλικά από γενιά σε γενιά.  Έτσι λοιπόν  σκέφτηκα να ξεκινήσω  σαν αρχή να ετοιμάσω  μια συνταγή  με παραδοσιακά προϊόντα του τόπου μας και ο λόγος στα λαζάνια με πιπεριά Φλωρίνης.!!!   

 

Παραδοσιακά λαζάνια με πιπεριά Φλωρίνης και φιλετάκια κοτόπουλου

Υλικά:

800 γρ. φιλέτα στήθους ή μπουτιού κοτόπουλου
500 γρ. παραδοσιακά λαζάνια με πιπεριά Φλωρίνης

400 γρ. συσκευασία τριμμένης ντομάτας

2 κλωνάρια  σέλερι ψιλοκομμένο

1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη

2 μέτρια  κρεμμύδια  ψιλοκομμένα
1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
60 γρ. Ελαιόλαδο
40 γρ. κρασί
1 ξυλ.  κανέλα
2 φύλλα δάφνη

½ κ.γ ζάχαρη

αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση :

ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά μας και κόβουμε τα φιλέτα σε μικρά κομμάτια.   Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.

Μόλις κάψει το λάδι  σοτάρουμε τα φιλέτα κοτόπουλου για 4-5 λεπτά και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα ωραίο  χρώμα.  (δεν τα σοτάρουμε πολύ ώρα για να είναι ζουμερά).

 Αφαιρούμε τα φιλετάκια από το τηγάνι, χαμηλώνουμε την φωτιά σε μέτρια ένταση  και σοτάρουμε τα λαχανικά μας  για 8-10 λεπτά.

 Όταν θα έχουν μαραθεί τα λαχανικά μας, προσθέτουμε την κανέλα, δάφνη, ζάχαρη,  αλάτι και  πιπέρι.

Όταν είναι έτοιμα τα λαχανικά μας, προσθέτουμε τα κομματάκια  κοτόπουλου και την τριμμένη ντομάτα. Προσθέτουμε το κρασί ανακατεύουμε  λίγο  και αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό μας  για 20 λεπτά περίπου.  Συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό αν χρειαστεί.

 

Όσο σιγοβράζει το φαγητό μας, εμείς βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με νερό. Όταν αρχίσει ο βρασμός  προσθέτουμε αλάτι και ρίχνουμε μέσα τα παραδοσιακά λαζάνια με πιπεριά Φλωρίνης.  Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για όσο αναγράφουν οι  οδηγίες.

Τα συγκεκριμένα θέλουν  3  λεπτά.  Κρατάμε λίγο από το νερό για αργότερα.  Όταν η σάλτσα μας  θα έχει δέσει κατεβάζουμε από τη φωτιά για να μην μας στεγνώσουν τα κομματάκια κοτόπουλου και τα βγάζουμε από την σάλτσα τους.

 

Σουρώνουμε τα λαζάνια και τα ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα. Τα ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.    Σε περίπτωση που δεν σερβίρουμε αμέσως  θα τα δροσίσουμε με ζεστό νερό που κρατήσαμε, διότι στεγνώνουν γρήγορα.

 

Σερβίρουμε βάζοντας τα λαζάνια στο πιάτο και από πάνω τα φιλετάκια κοτόπουλου.  Περιχύνουμε με λίγη σάλτσα και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!!                

 https://youtu.be/ahtqBT0AHI0    

    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου