Υλικά
500 γρ. φυτική κρέμα
400 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο
400 γρ. γάλα εβαπορέ
1 κ.γ. άρωμα βανίλιας
Εκτέλεση
Βγάζουμε από το ψυγείο τον κάδο του μίξερ που έχουμε βάλει για να κρυώσει. Ρίχνουμε μέσα την φυτική κρέμα και χτυπάμε για 5 λεπτά έως να αφρατέψει. Προσθέτουμε λίγο λιγο το ζαχαρούχο και χτυπάμε να ενωθούν τα υλικά μας.
Προσθέτουμε το άρωμα βανίλιας και το γάλα εβαπορέ. Χτυπάμε για 3 λεπτά ακόμα και βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ. απλώνουμε το μίγμα παγωτού σε ένα ταψάκι και αφήνουμε στην κατάψυξη για μια ώρα.
Βάζουμε πάλι το μίγμα στο κάδο και χτυπάμε για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Έχουμε βάλει στην κατάψυξη από πριν ένα μεταλλικό σκεύος ώστε όταν ρίχνουμε το μίγμα μέσα να μην μας το αραιώνει.
Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε μέσα στο μίγμα, θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς ή ανά στρώσεις να ρίχνουμε παγωτό και από το καραμελωμένο ζαχαρούχο εναλλάξ μέχρι να γεμίσουμε το σκεύος με το παγωτό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην κατάψυξη για 6 με 7 ώρες να παγώσει καλά.
Πριν να σερβίρουμε καλά είναι να το βγάλουμε από την κατάψυξη, 10 λεπτά πριν.
Καλή σας επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου