Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Σιροπιαστό κέικ λεμονιού από την Dimitra Chagidaki

Καλησπέρα, σας κερνώ σιροπιαστό κέικ λεμονιού. Έτσι για να γλυκάνουμε τον Μάρτη

 

ΣΥΝΤΑΓΗ:

250 γραμ.βουτυρο (προτιμότερο απτήν μαργαρίνη)

4αυγα,

200 γραμ. κρ.γάλακτος,

1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό,

1 ½  κούπα φαρινάπ,

2 κουταλάκια μπέικιν,

1 βανιλινη,

Χυμό από 1 και  ½  λεμόνι.

1ος λεμονιού το ξύσμα.,

 

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:

Χτυπάω καλά το βούτυρο με την άχνη περίπου στα 5'λεπτα ώσπου να γίνει μια πυκνή κρέμα .

Έπειτα προσθέτω ένα ένα τα αυγά,την βανιλινη, προσθέτω τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα την κρ.γάλακτος και το σιμιγδάλι. Τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο και το μπεικιν. Ανακατεύω πολύ καλά το μείγμα. Βουτυρώνω κι αλευρώνω μια φόρμα για κέικ, ρίχνω το μείγμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180* βαθμούς στις αντιστάσεις από 50-55 λεπτά το πολύ.

Για το σιρόπι:

Βάζω σε ένα κατσαρολακι 1 ½  κούπα ζάχαρη με 1κούπα νερό χυμό από μισό λεμόνι και την μι σή λεμονοκουπα. Βράζω σε μέτρια φωτιά ( την ώρα που ψήνεται το κέικ) για 8-10 λεπτά. Αποσύρω απτήν εστία. Μόλις ψηθεί το κέικ το αφήνω να κρυώσει Το τρυπώ παντού με ξυλάκι η μαχαίρι και ρίχνω το χλιαρό σιρόπι αφήνω στην άκρη μέχρι να απορροφηθεί. Έπειτα το ξεφορμάρω σε δίσκο και το σερβίρω. Εάν θέλω όση ώρα βράζει το σιρόπι ρίχνω μέσα μερικές λεπτές φέτες λεμονιού για να γαρνίρω μετά το γλυκό  

 

Καλή επιτυχία!!!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου