Υλικά
2 φλ. ρύζι μπασματι
5 φλ. ζωμό λαχανικών (ζεστό)
20 μύδια ψίχα
15 γαρίδες χωρίς κέλυφος
¼ φλ. ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε φέτες
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε φέτες
1 κ.γ. κουρκουμά
Αλάτι - πιπέρι
3 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό
½ χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το σκόρδο και τα αφήνουμε να μαραθούν για μερικά λεπτά.
Προσθέτουμε το ρύζι μπασματι με τον κουρκουμά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τον ζωμό, αλάτι, πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά περίπου.
Προθέτουμε τις γαρίδες με τα μύδια και ανακατεύουμε με τα υλικά . Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για ακόμα λίγα λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά , πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου