Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Χριστουγεννιάτικη σοκολατένια τούρτα


Χριστουγεννιάτικη σοκολατένια τούρτα

Υλικά
Για το παντεσπάνι
5 αυγά μέτρια
200 γρ ζάχαρη
1 κ.γ. εκχ. Βανίλιας
120 γρ. αλεύρι  φαρίνα
30 γρ. κακάο

Για την γέμιση και το στόλισμα
600 γρ. κρέμα γάλακτος
110 γρ. ζάχαρη άχνη

Για  επικάλυψη με γκαναζ ή οποία θα την χρειαστούμε και για στόλισμα
400 γρ. κρέμα γάλακτος
180 γρ. κουβερτούρα  λευκή
150 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα

Για τα στολίδια
120 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα

Για το σιρόπι
50 ml. κονιάκ
1 κ.σ. εκχ. Καραμέλας
1 κ.γ. εκχ. Βανίλιας

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη.  Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα έως να αφρατεψουν καλά.  Ρίχνουμε στο μείγμα κοσκινίζοντας, το αλεύρι με το κακάο διότι δεν θέλουμε να έχει σβόλους στο μείγμα μας από το κακάο. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις για να μην χάσουμε τον αέρα μέσα από το μείγμα μας. Ενσωματώνουμε και το εκχύλισμα βανίλιας. 

Στρώνουμε σε ένα στρογγυλό ταψί ή αποσπώμενη φόρμα, λαδόκολλα  στο κάτω μέρος  και γύρο γύρο.  Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και στρώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς  και χαμηλά  με αντιστάσεις, για 20 – 25 λεπτά περίπου. Όταν μπήξουμε το μαχαίρι και βγαίνει καθαρό, είναι έτοιμο το παντεσπάνι μας.

Μέχρι να ψηθεί το παντεσπάνι, ετοιμάζουμε την κουβερτούρα  σε μπεν μαρι  να λιώσει  για τα στολίδια.   Όταν χλειαρινει λίγο, φτιάχνουμε στολίδια της αρεσκείας μας. Έπειτα τα αφήνουμε να παγώσουν καλά.

Όταν βγάλουμε το παντεσπάνι από τον φούρνο ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε τα χαρτιά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε σε τρία μέρη. Το συγκεκριμένο είναι τόσο αφράτο που είναι ότι πρέπει για τούρτες. 

Για την γέμιση, βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα παγωμένη, την ζάχαρη άχνη και χτυπάμε έως να γίνει μια σφιχτή σαντιγί. Την μεταφέρουμε σε ένα άλλο μπολ βάζοντας μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο έως να την χρειαστούμε. 

Για την γκαναζ, βάζουμε την κρέμα γάλακτος  σε ένα κατσαρόλι  να ζεσταθεί και μόλις πάει να ξεκινήσει σε βρασμό την αποσύρουμε από το μάτι. Αν έχουμε θερμόμετρο για φαγητά, μόλις ανεβεί στους  90 βαθμούς, αποσύρουμε από το μάτι.  Ρίχνουμε την κρέμα στο μπολ με την κουβερτούρα.  Αφήνουμε ένα λεπτό να μαλακώσει  και  ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.  

Αφού έχει κρυώσει το παντεσπάνι, κόβουμε σε τρία ισα μέρη .  το σιροπιάζουμε με το σιρόπι που έχουμε ετοιμάσει.  Κρατάμε από την γέμιση το 1/3 για στόλισμα.  Με το υπόλοιπο  στρώνουμε πάνω στο παντεσπάνι  ομοιόμορφα. Εγώ στην γέμιση έριξα και θρυμματισμένα καρύδια.

 Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα κομμάτια.  Βάζουμε την τούρτα μας πάνω σε μια σχάρα και μέσα σε ένα ταψί.  Περιχύνουμε  με την γκαναζ μέχρι να σκεπαστεί καλά.  Αφήνουμε να πήξει .   μαζεύουμε τη γκαναζ που έχει περισσέψει και τη χτυπάμε στο μίξερ για να αφρατέψει και να την χρησιμοποιήσουμε για το στολισμό.  Στολίζουμε  την τούρτα όπως μας αρέσει.  Βάζουμε και τα στολίδια που έχουμε φτιάξει. Μόλις τελειώσουμε  την βάζουμε  στο ψυγείο  για μια ώρα να παγώσει και είμαστε  έτοιμοι για σερβίρισμα.

Καλή σας  επιτυχία!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου