Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Κυριακή 4 Αυγούστου 2019

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ




Υλικά
1 πακ. φύλλο κρούστας
150 γραμ. βούτυρο  λιωμένο
1 ½ λίτρ.  φρέσκο γάλα
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
200 γρ. ζάχαρη
1πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
κανέλα σκόνη
 ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση   

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα  τη  ζάχαρη να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το αλάτι,  βανίλιες το σιμιγδάλι  και ανακατεύουμε µε σύρμα μέχρι να  δέσει η κρέμα μας.

όταν πήξει την αποσύρουμε  από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να  λιώσει το βούτυρο. Αφήνουμε  να κρυώσει και να σφίξει λίγο.

Βουτυρώνουμε ένα ρηχό ταψί  36 εκ. Στρώνουμε τα μισά  φύλλα  να περισσεύουν απ’  έξω.   Περνώντας με πινέλο  ενδιάμεσα µε  λιωμένο βούτυρο. Ρίχνουμε  την  κρέμα σε στρώση.

Γυρίζουμε τα φύλλα προς τα µέσα  που εξέχουν. Καλύπτουμε µε τα υπόλοιπα βουτυρώνοντάς  καλά µε πινέλο. Μπήγουμε τα φύλλα  που περισσεύουν με ένα μαχαιράκι.

Ψήνουμε στους 200 βαθμ.  για 25 λεπτά, περίπου, ανάλογα  τον φούρνο  μέχρι να ροδίσει το φύλλο. Κόβουμε σε κομματάκια και πασπαλίζουμε µε κανέλα  και  ζάχαρη.

Καλή σας επιτυχία!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου