Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Τιραμισού με πτι μπέρ



Υλικά:
2 πακέτα πτι μπερ
1000 γρ.  τυρί μασκαρπόνε
5 αυγά
8 κ.σ.  ζάχαρη
λίγο κονιάκ
3 φλ.  καφέ
espresso
Ελάχιστο γάλα
κουβερτούρα

Εκτέλεση:

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα ασπράδια έως να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα και το αφήνουμε στο ψυγείο. Ύστερα σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με πέντε κ.σ.  ζάχαρη μέχρι  να αφρατεψει. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το μασκαρπόνε, το μίγμα με τους κρόκους και την ζάχαρη και ανακατεύουμε με το μίξερ σε μεσαία ταχύτητα. Ρίχνουμε  την μαρέγκα, ελάχιστο κονιάκ και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί. 

Ετοιμάζουμε  τρία φλ.  εσπρέσο  και  τον ρίχνουμε  σε μπολ. Ρίχνουμε τρεις κουταλιές ζάχαρη, ελάχιστο γάλα  και μια κουταλιά σούπας κονιάκ. Βουτάμε τα μπισκότα στον εσπρέσο για δευτερόλεπτα για να μην μας διαλυθούν. Στρώνουμε στον πάτο του πυρέξ ή του ταψιού, διπλή στρώση μπισκότα. Στρώνουμε το μισό από το μίγμα με το μασκαρπόνε. Βουτάμε στον εσπρέσο τα υπόλοιπα μπισκότα και στρώνουμε μονή στρώση. Στρώνουμε και το υπόλοιπο μίγμα μασκαρπόνε. Τέλος τρίβουμε από πάνω με ένα τρίφτη την κουβερτούρα και είμαστε έτοιμοι. Βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει. Μετά το απολαμβάνουμε.

Καλή επιτυχία!!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου