Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

ΚΩΚ από την βάγια

Μια συνταγή από την φίλη μας Bagia Kalampouka

                                                         

    

Για τα μπισκότα σαβαγιαρ
4 αυγά χωρισμένα
1/2. Κούπα Ζάχαρη
1 >> αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 βανίλια
Λίγο αλάτι.
Εκτέλεση
Χτυπήστε πρώτα τα κροκαδια με το μισή ζάχαρη στη δυνατή ταχύτητα να πήξουν και να πάρουν το χρώμα του λεμονιού.
Χτυπήστε κατόπιν τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίξτε λίγη την υπόλοιπη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και την βανίλια μέσα στα χτυπημένα κροκαδια, ρίξτε ενδιάμεσα 2-3 κουταλιές μαρέγκα για να μην σφίξει πολύ το μείγμα. Τέλος ρίξτε και ανακατέψτε απαλά την υπόλοιπη μαρέγκα προσέχοντας να μην ξεφουσκώσει. Τα βάζουμε στο ταψί πάνω σε χαρτί ψησίματος. Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς 8-10 λεπτά ώσπου να ροδίσουν ελαφρά.
Για την κρέμα
3 κουταλιές σούπας κοφτές αλεύρι
3 κουταλιές σούπας κοφτές κορνίζα φλαουρ
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
2 >> >> γάλα
4. Κροκαδια
Ελάχιστο αλάτι
1. Βανίλια
Για την κρέμα
Βράζουμε το μισό και παραπάνω γάλα και αφού το κατεβάσουμε από την φωτιά ρίχνουμε μέσα ανακατεμένο με το υπόλοιπο κρύο γάλα το αλεύρι, το κορν φλαουρ, τη ζάχαρη, τα κροκαδια, τη βανίλια και το αλάτι.
αφού βράσουν όλα μαζί και σφίξει η κρέμα την κατεβάζουμε από την φωτιά.
Κάνουμε την Σαντιγί και την μισή και παραπάνω την βάζουμε μέσα στην κρέμα ανακατεύουμε πολύ καλά.
ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
125. γραμ. Σοκολάτα κουβερτούρα
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σούπας γάλα
1.κουταλια >> κονιάκ
100 γραμ. Μαργαρίνη σε κομματάκια.
Λιώστε την κουβερτούρα σε Μπεν Μαρί, προσθέστε την ζάχαρη γάλα και το κονιάκ. Ανακατεύουμε να ενωθούν με την σοκολάτα Ρίξτε λίγο το βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς ώσπου να ενσωματωθεί σε λείο και γυαλιστερό μείγμα.

Καλή σας επιτυχία !!!
                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου