Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Τούρτα Αμυγδάλου με Πορτοκάλι

Μια συνταγή από την φίλη μας
Chara Alegria
 

Υλικά
Για το ένα παντεσπάνι θα χρειαστούμε:
200γρ. Ζάχαρη
125γρ. Αλεύρι γ.ο.χ
3 αυγά
2 βανίλιες
2 κ.γ.μπεικιν παουντερ η μαγειρική σόδα
2 πρέζες αλάτι
50 γρ. Βούτυρο λιωμένο

Για το σιρόπι θα χρειαστούμε:
200γρ. Νερό
100γρ. Ζάχαρη
30 ml. Κονιάκ η Λικέρ

Κρέμα ζαχαροπλαστικής
500ml κρύο γάλα
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

κρέμα Σαντιγύ σε σκόνη
200ml κρύο γάλα

Αμύγδαλα φυλλε
Κομματάκια πορτοκάλι


Κοσκινίζουμε σε 1μπολ το αλεύρι, το μπεικιν η τη σόδα. Αφού έχουμε ξεχωρίσει τους κρόκους από τα ασπράδια, χτυπάμε στο κάδο του μίξερ χειρός τους κρόκους με τα 2/3   της ζάχαρης μέχρι να φουσκώσουν και ρίχνουμε τις βανίλιες.
Σε ένα άλλο μπολ με μίξερ χειρός χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να δούμε απαλές κορυφές.
Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να γυαλίζει η μαρέγκα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη μαρέγκα στα χτυπημένα αυγά. Προσθέτουμε τα κοσκινισμένα  υλικά και ανακατεύουμε απαλά.
Τέλος ρίχνουμε το βούτυρο. Έχουμε προθερμασμένο  το φούρνο στους 170 βαθμ. στον αέρα. Βουτυρώνουμε και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί (22εκ.περιπου). Ρίχνουμε όλο το μείγμα στο ταψί. Ψήνουμε για 25 - 30 λεπτά. (Για το 2ο παντεσπάνι επαναλαμβάνεται η  ίδια διαδικασία)
Βγάζουμε το παντεσπάνι από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και μετά το ξεφορμάρουμε για να κρυώσει.

Για το σιρόπι:
Βράζουμε σε ένα κατσαρολακι 200γρ.νερο με 100γρ.ζαχαρη στη φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Όταν είναι  χλιαρό προσθέτουμε το κονιάκ η το λικέρ και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε την ψημένη πλευρά από το παντεσπάνι προς τα κάτω σε μια πιατέλα. (Για να σταθεί βάζουμε γύρω γύρω στις πλευρές του μια χάρτινη φόρμα). Αρχίζουμε να το σιροπιάζουμε με το μισό σιρόπι κουταλιά - κουταλιά, χωρίς να το μουλιάσουμε. Στη συνέχεια σε ένα μπολ χτυπάμε στο μίξερ για 5λεπτα την Κρέμα ζαχαροπλαστικής σε σκόνη με 500ml κρύο γάλα μέχρι να δέσει και προσθέτουμε ξύσμα από ένα πορτοκάλι. Απλώνουμε όλη τη κρέμα στο παντεσπάνι ομοιόμορφα. Τοποθετούμε το 2ο παντεσπάνι που έχουμε φτιάξει με την ψημένη επιφάνεια προς τα κάτω και το ραντίζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι. Βάζουμε τη τούρτα στο ψυγείο για 1ωρα για να σταθεί το παντεσπάνι με την κρέμα. Στη συνέχεια σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε στο μίξερ για 5λεπτα την κρέμα Σαντιγύ σε σκόνη με 200ml κρύο γάλα μέχρι να στέκεται. Κρατάμε 3 με 4 κουταλιές της σούπας από τη κρέμα γαρνιρίσματος και το βάζουμε σε ένα καρνέ. Μετά την 1ωρα με την υπόλοιπη κρέμα Σαντιγύ καλύπτουμε την επιφάνεια κ τα πλαϊνά της τούρτας. Με το καρνέ σχηματίζουμε γραμμές στα πλαϊνά της τούρτας και διάφορα σχέδια στην επιφάνεια της. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τα κομματάκια αμυγδάλων και πορτοκαλιού για ένα ωραίο ντεκόρ.

 Καλή σας επιτυχία !!!
μια συνταγή από την φίλη μας Chara Alegria


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου