Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Τούρτα χρωματιστή με άρωμα καραμέλας




Υλικά:

Παντεσπάνι .
2 φλιτζ. αλεύρι
2 φλιτζ. ζάχαρη
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1  ½  κουτ. γλυκού σόδα μαγειρικής
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 φλιτζ.  γάλα
½  φλιτζ. ηλιέλαιο
2 αυγά
2 βανίλιες
1 φλιτζ.  βραστό νερό
Χρώματα ζαχαροπλαστικής σε τζελ

Σιρόπι για το παντεσπάνι
170 γραμ. ζάχαρη
170 γραμ. νερό
20  γραμ. άρωμα καραμέλας ( ή ότι άρωμα σας αρέσει)

Κρέμα patisserie
350 γραμ. γάλα
150 γραμ. κρέμα γάλακτος
1 βανίλια
80 γραμ. ζάχαρη
40 γραμ. κόρν φλάουρ
3 κρόκους αυγών
1 αυγό

Ganache
200 γραμ. κουβερτούρα
200 γραμ. κρέμα γάλακτος

Σαντιγύ
100 γραμ. Σαντιγύ (σκόνη)
200 γραμ. κρύο γάλα


Εκτέλεση:
Παντεσπάνι: Ανακατεύουμε  με σύρμα σε ένα  μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι. Προσθέτουμε ανακατεύοντας,  το γάλα, το ηλιέλαιο, τα αυγά και τη βανίλια. Μόλις ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα μας,  προσθέτουμε το βραστό νερό και χτυπάμε  για ένα με δυο λεπτά  ώστε το μείγμα να πάρει αέρα. Αδειάζουμε σε τρεις ίδιες βουτυρωμένες φόρμες το μείγμα μας και βάζουμε ότι χρώμα μας αρέσει. (για έντονο χρώμα χρησιμοποιούμε πάντα χρώματα σε μορφή τζελ και όχι σε υγρό.)  Ψήνουμε στους 180C για 40 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσουν  για 10 - 15 λεπτά και μετά τα  αφαιρούμε από τη φόρμα. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά, ώστε η κρέμα που θα απλώσουμε στα παντεσπάνια  να μη λιώσει.

Για το σιρόπι:  βάζουμε σε ένα κατσαρόλι  170 γραμ. ζάχαρη και 170 γραμ. νερό να πάρουν μια βράση. Όταν το αποσύρουμε από την φωτιά μετά από 2 λεπτά ρίχνουμε τα 20 γραμ. άρωμα καραμέλας.

 Για την κρέμα πατισερί:, βάζουμε σε ένα κατσαρόλι το γάλα την κρέμα γάλακτος και την βανίλια να ζεσταθούν.
 Σε ένα άλλο σκεύος  βάζουμε  3 κρόκους αυγών και ένα αυγό ολόκληρο. ζάχαρη,   κόρν φλάουρ και τα ανακατεύουμε λίγο.  Πριν το γάλα, αρχίσει να βράζει  ρίχνουμε λίγο στο σκεύος με τα υλικά και ανακατεύουμε για λίγο. Ύστερα ρίχνουμε το μίγμα  στο κατσαρόλι με το γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια για να μην μας σβολιάσει.  
μόλις αρχίζει να πήζει, αποσύρουμε από την φωτιά και  ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα άλλο σκεύος και την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο.

Για τη ganache:
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλι την κρέμα γάλακτος. Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε ένα μπολ. Λίγο πριν αρχίζει να βράζει η κρέμα γάλακτος την ρίχνουμε στην κουβερτούρα. Αφήνουμε λίγο να μαλακώσει και μετά ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πάρει  καφέ χρώμα. Όσο αρχίζει να κρυώνει θα γίνει ποιο σφιχτή. Άμα θέλουμε αφού σφίξει λίγο την χτυπάμε στο μίξερ να αφρατεψει και να γίνει σαν σαντιγί. (εγώ έτσι την έκανα)
 Για την Σαντιγύ: χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την σκόνη Σαντιγύ μαζί με το γάλα έως να πήξει.

Συναρμολόγηση: βάζουμε στην βάση το πρώτο παντεσπάνι και το ραντίζουμε με το σιρόπι. Ύστερα στρώνουμε με μια σπάτουλα την ganache και συνεχίζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι, ραντίζουμε πάλι και στρώνουμε την κρέμα πατισερι. Βάζουμε το τρίτο παντεσπάνι και ραντίζουμε πάλι. Για την επικάλυψη στολίζουμε με την  ganache  και την Σαντιγύ. (μπορείτε να βάλετε ότι σας αρέσει εσάς.)

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία. !!!                   βαθμός δυσκολίας: δύσκολο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου