Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Πάστα Φλώρα






Υλικά :
125 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ
125 γραμ. ζάχαρη
125 γραμ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
    3 κοφτές  κουτ. γλ.  κανέλα
    1 κοφτή κοτ. Γλ.  αλάτι
    1 κρόκο από μεγάλο αυγό
    1 ½ φλ. μαρμελάδα  

Εκτέλεση :
Προθερμαίνουμε τον  φούρνο μας στους 170 βαθμ.  Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι , με διάμετρο 24 εκατοστών. (Αν έχουμε τσέρκι  με αποσπώμενη βάση, ακόμα καλύτερα).
Βάζουμε στο μίξερ  τη ζάχαρη, το αλεύρι, την κανέλα, το αλάτι, και τα ανακατεύουμε καλά  για  να αναμειχθούν σωστά. (Αν δεν έχουμε μίξερ την ίδια διαδικασία την κάνουμε στο χέρι.)  
Προσθέτουμε το βούτυρο και τον κρόκο, στο μίξερ , και το δουλεύουμε μέχρι να γίνει  μια μαλακή ζύμη. Βγάζουμε τη ζύμη και την τοποθετούμε σε αλευρωμένο πάγκο και τη ζυμώνουμε λίγο.
Στο έτοιμο ταψάκι, στρώνουμε με τα δάχτυλα τα 2/3  από τη ζύμη. Στις άκρες  ανασηκώνουμε τη ζύμη.
Απλώνουμε την μαρμελάδα σε όλη την επιφάνεια.  Αλευρώνουμε τον πάγκο και ανοίγουμε σε λουρίδες  πάχους 0,5 εκ την υπόλοιπη ζύμη , και τις τοποθετούμε   επάνω στη μαρμελάδα.  Ψήνουμε  περίπου για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει  η  Πάστα Φλώρα.
Αν χρησιμοποιήσουμε ταρτιέρα , μετά από  15 λεπτά μπορούμε να  αφαιρέσουμε το τσέρκι.
Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία.!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου