Συνταγή για 30 λουκουμάδες .
ΥΛΙΚΑ:
2 ποτήρια χλιαρό νερό
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1/2 ποτήρι καλαμποκέλαιο
5 κ.σ. ζάχαρη
1 κιλό αλεύρι
γ. ο. χρήσεις
1 βανίλια
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και αφήνουμε
τη ζύμη να φουσκώσει για 2 ώρες. Ο όγκος της θα τριπλασιαστεί!
Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη σε πάχος 1 με 1,5
δάχτυλο και την κόβουμε με στρογγυλό κουπάτ ή ποτήρι. Έπειτα, κάνουμε και την εσωτερική
τρύπα του λουκουμά, με ένα καπάκι από μπουκάλι.
Αφήνουμε για μισή ώρα τους λουκουμάδες να φουσκώσουν
σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και έπειτα τους τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά,
έως ότου ροδίσουν.
Μεταφέρουμε τους λουκουμάδες σε απορροφητικό χαρτί,
έτσι ώστε να αφήσουν το περιττό λάδι και όσο είναι ακόμη ζεστοί, τους βουτάμε
σε ζάχαρη με λίγη κανέλα.
Καλή σας όρεξη !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου