Συνταγή για 50 Donuts .
ΥΛΙΚΑ:
1800 gr. Αλεύρι γ.ο.χ.
140 gr. Βούτυρο
700 ml. γάλα χλιαρό
300 ml. Νερό χλιαρό
2 αυγά + 1 κρόκο
20 gr. Μπέικιν πάουτερ
40 gr. Αλάτι
20 gr. Ξερή μαγιά
140 gr. Ζάχαρη
Ξύσμα από ένα λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η
μαγιά. αφήνουμε στην άκρη μέχρι να αφρίσει η μαγιά.
Σε άλλο μπολ, ρίχνουμε το χλιαρό
γάλα και το βούτυρο και ανακατεύουμε με το
σύρμα μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Ρίχνουμε
την ζάχαρη, το αλάτι, τα δυο αυγά,
και τον ένα κρόκο, το ξύσμα λεμονιού. και το μείγμα μαγιάς ανακατεύοντας με το σύρμα.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το Μπέικιν πάουτερ λίγο – λίγο και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει η ζύμη μας να μην κωλύει στα χέρια μας.
(προσοχή η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή.
Καλύπτουμε το μπολ με πλαστική
μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό
μέρος για να διπλασιαστεί. 1 με 1 ½ ώρα περίπου
ανάλογα την θερμοκρασία δωματίου.
Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι το πάγκο μας και με ένα πλάστη
ανοίγουμε τη ζύμη σε 1εκ. πάχος. Με ένα κουπ πατ ή με ένα ποτήρι
κόβουμε σε κυκλικά κομμάτια.
Τα σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και τα αφήνουμε για 30 λ στην άκρη να
φουσκώσουν.
Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
Μόλις κάψει τηγανίζουμε τα donuts μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά και από τις δύο
πλευρές.
Με την Βοήθεια ενός κορνε τρυπάμε στο πλάι και τα γεμίζουμε με μερέντα. Από
πάνω γαρνίρουμε με ότι σας αρέσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου