100 γρ. καρύδια
225 γρ. πτι μπερ
125 γρ. βούτυρο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
150 γρ. ζαχαρούχο γάλα
10 γρ. κονιάκ
15 γρ. κακάο
350 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. κοφτή κανέλα
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρόλι ρίχνουμε
το βούτυρο και βάζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει.
Σε ένα μούλτι βάζουμε τα μπισκότα, τα καρύδια και χτυπάμε.
να μην γίνουν σκόνη αλλά να μείνουν κομματάκια
μέσα.
ρίχνουμε το μείγμα σε
ένα μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο, το ζαχαρούχο γάλα, την κανέλα, το κακάο,
το κονιάκ, τη βανίλια και το μέλι.
Ανακατεύουμε με μια
κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Πιέζουμε το μείγμα με τα χέρια για να σφίξει και τοποθετούμε σε μία μεμβράνη.
Με τα χέρια το
απλώνουμε ώστε να πάρει σχήμα σαν σαλάμι και το τυλίγουμε στη μεμβράνη.
Ανοίγουμε δύο
μεμβράνες παράλληλα, να ακουμπάνε μεταξύ τους και τοποθετούμε το σαλάμι.
Τυλίγουμε πολύ
σφιχτά στις μεμβράνες.
Βάζουμε στην
κατάψυξη για 1 ώρα.
Στη συνέχεια,
αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε σε φέτες 1 εκ.
Παίρνουμε ένα ένα τα
κομμάτια με ένα πιρούνι και βουτάμε στη λιωμένη
κουβερτούρα. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μία λαδόκολλα.
Επειδή τα κομμάτια
είναι παγωμένα θα κρυώσει και θα σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα. Τα βάζουμε και στο ψυγείο για μισή ώρα. Μετά τα Τυλίγουμε
σε αλουμινόχαρτο και σερβίρουμε.
Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία
!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου