Την
συνταγή μας την έδωσε η φίλη μας Ηρώ
Μπακαλιάρος κουρκούτι
Υλικά:
1 φιλέτο μπακαλιάρου
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 μπύρα
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 μπύρα
Εκτέλεση:
Μία ημέρα πριν ξαρμυρίζουμε τον μπακαλιάρο σε μία λεκάνη με άφθονο νερό, αφού
το κόψουμε σε μερίδες.
Για να ξαρμυρίσει καλά, αλλάζουμε συχνά το νερό από την λεκάνη.
Για να ξαρμυρίσει καλά, αλλάζουμε συχνά το νερό από την λεκάνη.
Την άλλη μέρα βάζουμε
τον μπακαλιάρο σε σουρωτήρι 2-3 ώρες να στεγνώσει από τα πολλά νερά!
κουρκούτι
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε τόση μπύρα ώστε να κάνουμε έναν παχύρευστο χυλό, ο οποίος θα στέκεται πάνω στον μπακαλιάρο.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε τόση μπύρα ώστε να κάνουμε έναν παχύρευστο χυλό, ο οποίος θα στέκεται πάνω στον μπακαλιάρο.
Βουτάμε τα κομμάτια
του μπακαλιάρου να καλυφθούν παντού με χυλό και τηγανίζουμε στο καυτό ελαιόλαδο
μέχρι να ροδίσει!
Σκορδαλιά
με πατάτες
Υλικά:
5 μέτριες πατάτες
4 κουτ. σούπας. ελαιόλαδο
5 σκελίδες σκόρδο
4 κουτ. σούπας ξίδι
Αλάτι
πιπέρι
Βάζουμε σε ένα κατσαρόλι νερό να βράσει, και ρίχνουμε μέσα τις πατάτες
με λίγο αλάτι, εφόσον τις έχουμε καθαρίσει και κόψει σε κομματάκια μικρά.
Μέχρι να γίνουν οι πατάτες, λιώνουμε το σκόρδο,
για να το έχουμε έτοιμο. Όταν βράσουν οι
πατάτες, τις βάζουμε στο πολυμιξερ λαχανικών αν έχουμε ή ότι άλλο διαθέτουμε,
για να τις κάνουμε αλοιφή. Ενώ τις χτυπάμε στο μίξερ, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι,
και το σκόρδο. Συνεχίζουμε να ρίχνουμε σταδιακά και εναλλάξ λάδι και ξύδι.
Όταν
γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα, τότε η σκορδαλιά σας είναι έτοιμη.
Καλή
σας όρεξη!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου