Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ 2017 ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ


 Σας ευχόμαστε καλή χρονιά με υγεία.!!!





Υλικά:

1 αλεύρι φαριν απ
250 γρ. βούτυρο
5 αυγά
2 φλιτζάνια ζάχαρη
3 βανίλιες
1 κουτ. γλυκού κοφτό στη μύτη μαστίχα
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
¾ φλιτζανιού γάλα

Κρέμα ζαχαροπλαστικής
2 ½ φλιτζάνια γάλα
4 κρόκους
½ φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι αλεύρι
3 κοφτές κουταλιές κορν φλαουρ
Αλάτι
1 κομματάκι φρέσκο βούτυρο
Βανίλια

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη, μέχρι να αφρατεψει. Χωρίζουμε τα αυγά, και χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνει μαρέγκα. Συνεχίζοντας το χτύπημα, το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τους κρόκους ένα – ένα. Ύστερα ρίχνουμε  την μαρέγκα. Προσθέτουμε  την μαστίχα, το ξύσμα πορτοκαλιού, και τις βανίλιες. Ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα, ρίχνουμε διαδοχικά το αλεύρι, το γάλα και το χυμό πορτοκαλιού. Αφού έχουμε ετοιμάσει το μείγμα μας, το ρίχνουμε σε ένα στρογγυλό ταψί. Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο ένα κέρμα για το φλουρί, κατά προτίμηση να είναι ελαφρύ. Ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Όταν μπήξουμε ένα μαχαιράκι και βγει καθαρό, είναι έτοιμο.  
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
Ζεσταίνουμε 2 φλιτζάνια γάλα. Χτυπάμε τους κρόκους σε μπαιν μαριΚαι ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη το αλεύρι , το κορν φλαουρ , το αλάτι και ½ φλιτζάνι κρύο γάλα.  Προσθέτουμε αργά το ζεστό γάλα ενώ χτυπάμε με το σύρμα πάνω από νερό που σιγοβράζει για 3-4 λεπτά από τη στιγμή που θα πήξει. Αποσύρουμε τη κρέμα από τη φωτιά και προσθέτουμε το φρέσκο βούτυρο και τη βανίλια.  
 ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!! Ευτυχισμένο το 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου