ΥΛΙΚΑ
Για 2 στρογγυλά ταψάκια
32cm ή
1 μικρό ταψί.
1 πακέτο φύλλο κρούστας
2 κιλά σπανάκι
Λίγο άνηθο
Προαιρετικά λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι
Αλάτι
Πιπέρι
100 gr Βούτυρο
Εκτέλεση:
Βράζετε το
σπανάκι. Το αφήνετε να κρυώσει, το στραγγίζετε καλά με τα χέρια, και το
κόβετε με μαχαίρι σε μικρά κομμάτια. Βάζετε σε μια κατσαρόλα λίγο βούτυρο και ρίχνεται
μέσα το σπανάκι. Το αλατίζετε λίγο, διότι θα έχει μέσα το τυρί.. προσθέτετε
πιπέρι και ανακατεύετε. Προσθέτετε στο σπανάκι το τυρί και ανακατεύετε το
μείγμα της γέμισης σας. Λειώνετε το βούτυρο και αλείφετε το ταψί σας.
Απλώνετε το ένα φύλλο κρούστας και το αλείφετε με βούτυρο στην συνέχεια το δεύτερο και συνεχίζεται
την ίδια διαδικασία μέχρι τα 4 φύλλα για τον πάτο. Προσθέτετε τη γέμιση και την
απλώνετε σε όλη την επιφάνεια. Καλύπτετε τη γέμιση με άλλα 4 φύλλα με την ίδια διαδικασία.
Αλείφετε με βούτυρο και στη συνέχεια ραντίζεται με λίγο νερό. Χαράζεται σε
γραμμές με ένα μαχαιράκι και ψήνετε την
πίτα σας σε φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου. Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα, αλείφεται
πάλι με βούτυρο. Όταν το βγάλετε από τον φούρνο, αλείφεται πάλι με βούτυρο.
Καλή σας όρεξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου