Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΠΟΥΤΙ ΜΕ ΚΡΑΣΙ & ΜΕΛΙ

             
       
            Για ένα πρωτοχρονιάτικο τραπέζι









Υλικά:
1 μπούτι χοιρινό χωρίς το κόκαλο
5 σκελ. σκόρδο, καθαρισμένες
αλάτι
πιπέρι
100 γρ. βούτυρο
3 κουτ. σούπας μέλι
½  κουτ. γλυκού. τριμμένο μοσχοκάρυδο
½  ποτήρι ξηρό λευκό κρασί
½  ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα πορτοκαλιού
30 γρ. μαύρη ζάχαρη


Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρόλι Βάζουμε το χυμό του πορτοκαλιού, το μέλι, τη ζάχαρη, για να ζεσταθούν  και ρίχνουμε τα μπαχαρικά. Πλένουμε το μπούτι και το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Αλείφουμε με το βούτυρο  το κρέας και  αλατοπιπερώνουμε.  Μέσα σε μια γάστρα βάζουμε το μπούτι και το περιχύνουμε με το  ελαφρός καραμελωμένο μείγμα ζάχαρης – μελιού - μπαχαρικών. Ρίχνουμε μέσα στην γάστρα και το σκόρδο και  ψήνουμε  το μπούτι  στον φούρνο  για 4 ώρες στους 120 βαθμούς. Σταδιακά ανεβάζουμε την θερμοκρασία κάθε μια ώρα για να ψηθεί σιγά σιγά. Κάθε φορά που  ανεβάζουμε τη θερμοκρασία  περιχύνουμε με τα υγρά του ταψιού και μετά από την  πρώτη ώρα, ρίχνουμε και το κρασί.  Αν δούμε ότι ροδίζει πριν να είναι έτοιμο, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. θα το αφαιρέσουμε 10 λεπτά ριν το βγάλουμε από τον φούρνο. Σερβίρουμε με πατάτες.  Καλή σας όρεξη !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου