Υλικά:
½ φλιτζάνι ρύζι
½ κιλό κιμά
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κοφτά κουταλάκια αλάτι
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια χυμό ντομάτας
1 φλιτζάνι νερό
Αλάτι , πιπέρι
Λίγο λάδι
Εκτέλεση:
Προσθέτουμε στο κιμά , το ένα κρεμμύδι, αλάτι, μαϊντανό, πιπέρι, και το ρύζι. Πλάθουμε σε γιουβαρλάκια στρογγυλά. Τα στρώνουμε σε μια κατσαρόλα ή τα βάζουμε σε ένα πυρέξ. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα λίγο λάδι και σοτάρουμε το άλλο κρεμμύδι. Ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας με το νερό , με λίγο αλάτι , πιπέρι , και λίγη ζάχαρη. Αφήνουμε για 10 λεπτά να πάρει 2-3 βράσεις. Ρίχνουμε το μείγμα στα γιουβαρλάκια. Τα αφήνουμε να βράσουν σκεπασμένα για 40 με 50 λεπτά. Έχουμε φτιάξει πιλάφι και τα συνοδεύουμε. Αν θέλουμε τα συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου