Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΟΜΕΛΕΤΑ












Υλικά :

4 πατάτες
      2 κρεμμύδια μικρά
      8 αυγά
      1 πιπεριά κόκκινη, 1 πράσινη, και 1 κίτρινη
      ½ φλιτζάνι μανιτάρια σε φέτες
      1 καρότο τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
       Λίγο μαϊντανό
       1 κολοκυθάκι  τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη  
       Τυρί τριμμένο    
       ελαιόλαδο
       αλάτι
       πιπέρι
 λίγη ρίγανη

Εκτέλεση:

Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κιβάκια. Τα  κρεμμύδια τα κόβουμε φέτες. Τις πιπεριές τις κόβουμε (ζουλιεν) σε λεπτές μακρόστενες φετουλες. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τα  ανακατεύουμε όλα μαζί  καλά. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο λάδι και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε τις πατάτες, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το κολοκύθι, και το καρότο.  Ανακατεύουμε  και αφήνουμε για   15  λεπτά περίπου να ψηθούν. 3 λεπτά πριν τα βγάλουμε από την φωτιά, ρίχνουμε και τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε κάπου – κάπου. χτυπάμε τα αυγά και αλατοπιπερώνουμε. Όταν τα υλικά μας θα είναι έτοιμα, τα βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. πάνω σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε  τα αυγά, το μαϊντανό το τυρί και  ανακατεύουμε με μια ξύλινη σπάτουλα, για  να πάει το αυγό παντού. Όταν αρχίσει να ξεκολλάει από το τηγάνι  η ομελέτα, τότε την αναποδογυρίζουμε για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου