Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΑΣΠΡΗ


Στην άσπρη φασολάδα προσθέτουμε λίγο λεμόνι κ’ αυτό είναι που την κάνει πιο νόστιμη από την φασολάδα που έχει ντομάτα. Φυσικά είναι και πιο ελαφριά.



Υλικά:

½ κιλό φασόλια
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κύβους λαχανικών
1 κλωναράκι σέλινο ψιλοκομμένο
3 μικρά καρότα κομμένα σε ροδέλες
½ φλιτζάνι λάδι
Αλάτι
Λίγο πιπέρι μαύρο
Πάπρικα
ρίγανη
1 λεμόνι για τον χυμό του

Εκτέλεση:

Αφού πλύνουμε τα φασόλια τα σκεπάζουμε με κρύο νερό και τα βράζουμε για 1 ώρα. Τα στραγγίζουμε, τους προσθέτουμε 8 φλιτζάνια ζεστό νερό και τα βράζουμε για 1 ώρα, μαζί με τα υλικά. Λάδι και κρεμμύδι θα ρίξουμε το μισό. και αφήνουμε να σιγοβράσουν για άλλη 1 ώρα περίπου. 15 λεπτά πριν αποσύρουμε τα φασόλια από την φωτιά, θα ρίξουμε το αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, την ρίγανη και θα τσιγαρίσουμε σε ένα τηγανάκι το κρεμμύδι με το λάδι, που είχαμε κρατήσει στην άκρη και θα το ρίξουμε μέσα. Πριν το σερβίρισμα ρίχνουμε και χυμό λεμονιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου